1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Savaş: Yangının Etkili Olduğu Noktalara Müdahale İmkanına Kavuşuldu
Savaş: Yangının Etkili Olduğu Noktalara Müdahale İmkanına Kavuşuldu

Savaş: Yangının Etkili Olduğu Noktalara Müdahale İmkanına Kavuşuldu

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, rüzgarın şiddetini azaltmasıyla yangının etkili olduğu noktalara müdahale imkanına kavuşulduğunu bildirdi.

A+A-

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, rüzgarın şiddetini azaltmasıyla yangının etkili olduğu noktalara müdahale imkanına kavuşulduğunu bildirdi. Savaş, yangının kısa zamanda kontrol altına alınabileceğini umut ettiklerini söyledi. Savaş, yangının ilk tahminlere göre yaklaşık 200 ile 300 hektar alanda etkili olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti.

Vali Savaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve Emniyet Müdürü Yunus Çetin ile birlikte saat 14.00 sıralarında başlayan ve kısmen kontrol atlına alınan yangın bölgesine gelerek inceleme bulundu. Vali Savaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün meteorolojiden yapılan açıklamada, hava şartlarındaki ani değişiklikler ve şiddetli lodos ile artan orman yangını riski konusunda uyarılarda bulunulduğunu hatırlattı. Manisa –İzmir arasındaki Sabuncubeli mevkiinde başlayan yangının da olumsuz hava şartlarıyla hızlı bir yayılma gösterdiğini bildiren Savaş, bu hava şartlarının yangına ilk saatlerde havadan müdahale imkanı vermediğini belirtti.

Rüzgarın etkisini kaybetmesiyle birlikte yer ekiplerinin havadan müdahaleyle desteklendiğini belirten Vali Savaş, "Yangına 44 ekip yerden, 4 helikopter ve bir uçakla havadan müdahale ediyor. Şu an için, yangının etkili olduğu noktalara müdahale imkanına kavuştuk. Kısa zamanda kontrol altına alınabileceğini umut ediyoruz. Şu anda yangından zarar gören alanla ilgili kesin bir rakam ifade edemiyoruz, söndürülmesinin ardından zarar gören alan belli olacak. Ancak Orman İşletme Müdürlüğü yetkilerinin tahminlerine göre yangının 200 ile 300 hektar alanda etkili olduğunu tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Vali Abdurrahman Savaş, yerleşim alanlarının tehdit altında olup olmadığı yönündeki soru üzerine, bölgede üç yerleşim alanı bulunduğunu, ancak tehdit altında olmadıklarını ifade ederek, "Her ihtimale karşı tahliye için tüm hazırlıkları yaptık. Ama şu an itibariyle tahliye ihtiyacı ortaya çıkmış değil.” dedi. Vali Savaş, daha sonra köylüler ile sohbet ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.