16 Aralık 2025
Altın 5879.873
BIST 11367.68
Dolar 42.7086
Euro 50.2333
Sterlin 57.2485
Ankara 4°C

Savcıya var, Şüpheliye yok!

Savcıya var, Şüpheliye yok!
Savcılık'a verilen bir çok belge, karargahtan bilgi ve belge isteyen komutanlara verilmedi..

28 Şubat soruşturmasında Savcılık'a verilen bir çok belge karargahtan bilgi ve belge isteyen komutanlara verilmedi.

Soruşturma dosyasına çok sayıda BÇG belgesi gönderen Genelkurmay, 28 Şubat soruşturmasında Karargâh’tan bilgi ve belge isteyen askerlere savcılığın talimatı üzerine olumsuz yanıt verdi.

28 Şubat soruşturmasında savcılığa 20 ıslak imzalı BÇG belgesi gönderen Genelkurmay Başkanlığı, bu kapsamda tutuklu bulunan askerlerin yaptığı bilgi ve belge başvurusuna ise olumsuz yanıt verdi. Belgelerin verilmemesi konusunda savcılığın talimatını gerekçe gösteren Genelkurmay’ın, başvuru dilekçelerini de savcılığa gönderdiği öğrenildi.

Cumhuriyet’in haberine göre; 28 Şubat soruşturmasında tutuklu bazı askerler, soruşturmayı yürüten savcı Mustafa Bilgili’nin “lehe delil” toplamadığı gerekçesiyle kendi belgelerini kendileri toplamak istedi.

BÇG ile ilgisinin bulunmadığını belirten bazı askerler, bu kapsamda Genelkurmay’dan “kendilerinin suçsuz olduğunu” gösterecek çeşitli bilgi ve belge talep etti. Ancak Karargâh, başvuruları geri çevirerek askerler ile belge-bilgi paylaşmadı. Avukatlardan edinilen bilgiye göre Genelkurmay’ın bilgi ve belge vermemesi yönünde savcılığın talebi olduğu öğrenildi. Yine savcılığın, Genelkurmay’dan söz konusu belge talep eden askerlerin dilekçelerinin kendisine gönderilmesini de istediği ifade edildi.

Savcılık kaynakları, soruşturmada “kısıtlama kararı” olduğu için avukatlara belge verilmediğini savundu. Genelkurmay’ın da belge vermemesinin nedeni olarak bunların “gizli” ibaresi taşımasını gösteren savcılık, belgelerin ancak mahkeme kararıyla verilebileceğini söyledi. Lehe delil toplanmadığı eleştirisini yanıtlayan savcılık kaynakları, “Biz Genelkurmay’dan çok sayıda belge istedik. 10 tanesinden ancak biri bulunup gönderiliyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir