17 Aralık 2025
Altın 5916.124
BIST 11348.83
Dolar 42.6902
Euro 50.1876
Sterlin 57.3175
Ankara 1°C

Say'ı şikayet eden mühendis konuştu

Say'ı şikayet eden mühendis konuştu
Fazıl Say'ı şikayet eden mühendis ilk kez konuştu!..

Piyanist Fazıl Say hakkında, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 'Dini Değerleri Alenen Aşağılama' suçundan verilen hapis cezası kamuoyunda büyük yankı bulurken; Say'ı savcılığa şikâyet eden mühendis Emre Bukağılı ilk kez konuştu konuştu!

"RT EDENLER DE YARGILANMALI!.."

Davayı açan Ali Emre Bukağılı, "Fazıl Say'ın hakaret içeren mesajlarını retweet edenler de yargılanmalı" dedi.

"İNANÇLARA HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ"

Fazıl Say'ın aldığı cezanın 'ifade özgürlüğünü ihlal ettiği', bunun 'demokrasiyle ve hoşgörüyle bağdaşmadığı' şeklindeki açıklamalarını samimi bulmadığını söyleyen Bukağılı, "Çünkü herkes bilir ki yasaların bireylere tanıdığı 'ifade özgürlüğü' hiçbir zaman bir başkasının şahsına veya inanç değerlerine hakaret etme hakkı vermez. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarında değil, gelişmiş ülkelerdeki hiçbir hukuk sisteminde kişilere ve özellikle de inançlara hakaret etme özgürlüğü bulunmamaktadır" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖZGÜYMÜŞ GİBİ SUNULUYOR"

Bukağılı şöyle konuştu: "Yapılan bazı taraflı açıklama ve yayınlarda Fazıl Say'a dava açılmasının Türkiye'ye özgü, Türkiye'yi mahcup edecek, fikir özgürlüğüne aykırı bir uygulama olduğu havası estirilmeye çalışılmaktadır. Gerçekte ise tüm gelişmiş hukuk sistemlerinde, özellikle din ve inanca dayanarak hakaret etmek suç olarak düzenlenmiştir" dedi. Bukağılı sözlerini "Fikir beyan ederken başkalarının kişilik, onur ve inançlarına saldırmak 'suç'tur." şeklinde tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir