Zurabov'u kabul eden Medvedev, Rus-Ukrayna ilişkilerinin önemine değindi. Medvedev, "Önceki gün Ukrayna'da seçimler yapıldı, ilk tur atlatıldı. Ben umut ediyorum ki, seçimlerin kesin sonucunda Ukrayna'da yaptırımı etkili olan, ayrıca Rusya Federasyonu ile yapıcı, dost ve çok boyutlu ilişkilerin artırılmasından yana olan bir iktidar ortaya çıkacak. Bence Kiev Büyükelçisi olarak göreve başlama zamanınız gelmiş bulunuyor. Ülkelerimiz arasında dostluğun artırılması için azami katkı sağlamaya çalışınız." dedi.
Medvedev, "Siz sadece Rusya'nın Kiev Büyükelçisi değil, aynı zamanda da Rusya Federasyonu'nun Ukrayna ile ticari-ekonomik ilişkilerinden sorumlu Özel Temsilci görevine getirilmiş bulunuyorsunuz. Sizin artık iki statünüz var: hem elçi hem de özel temsilci. Sanıyorum bu iki statüyle siz hem Ukrayna'nın yeni yönetimi hem de sivil toplum temsilcileriyle çok boyutlu ilişkileri canlandıracaksınız." diye konuştu.
Zurabov, 13 Ağustos 2009'da Medvedev'in imzaladığı kararla Rusya'nın Kiev Büyükelçisi görevine atanmıştı. Karar 18 Ağustos'ta Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinde de yayınladı. Fakat siyasi nedenlerle Medvedev, Zurabov'un Kiev'e giderek göreve başlaması sürecini erteliyordu. Rus siyasi uzmanlara göre, Medvedev son kararıyla seçimlerin ilk turunu kaybeden Ukrayna lideri Yuşçenko'ya da mesaj göndermiş oldu.
(CİHAN)