19 Aralık 2025
Altın 5961.854
BIST 11335.05
Dolar 42.763
Euro 50.1488
Sterlin 57.2263
Ankara -3°C

Şehir Tiyatroları 8 Ekim'de Perde Açıyor

Şehir Tiyatroları 8 Ekim'de Perde Açıyor
Kocaeli Şehir Tiyatroları 8 Ekim Perşembe günü perdelerini açıyor. Şehir Tiyatroları yeni sezonda repertuarına 6 yeni oyun aldı. Yeni oyunl

Yeni oyunlar içinde büyük usta Haldun Dormen'in yönettiği "İkinin Biri" adlı oyunun yanı sıra ünlü Rus yazar Anton Çehov'un "Sevgili Doktor" ile Peter Shaffer'ın "Küheylan" adlı eseri yer alıyor. Bunun yanı sıra repertuara iki yeni çocuk oyunu da alındı. Perde, Haldun Dormen'in yönettiği "İkinin Biri" adlı oyunla açılacak. Sezon açılışı ile birlikte prömiyer yapacak olan oyunun provaları tüm hızıyla sürüyor. Usta yönetmen, oyunun başarısı için her gün İstanbul'dan gelerek provaları yönetiyor.

Şehir Tiyatroları yeni sezonda sahnelenecek oyunlar için ciddi bir repertuar çalışması yaptı. Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik repertuara 6 yeni oyun aldı. Haldun Dormen'in yönettiği "İkinin Biri" adlı oyunun yanı sıra bu yıl ünlü Rus Yazar Anton Çehov'un "Sevgili Doktor" ile Peter Shaffer'in "Küheylan" adlı eseri Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek. Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'in yöneteceği Ferenc Karanthy'nin "Peynirli Yumurta" adlı eseri de seyirci ile buluşacak. Yeni oyunlarla birlikte geçen yıl büyük ilgi gören Ay Işığında Şamata, Çatışmalar, Derviş ve Ölüm, Yolcu ve Rita adlı oyunlar sahnelenmeye devam edecek.

Repertuar hazırlanırken, her zaman olduğu gibi minik seyirci unutulmadı. Çevre bilincine önemli katkı yapacak olan "Don Kişot Pet Man'a karşı" ile "Barış Ormanında Yarış" adlı oyunlar repertuara alındı. "Pinokyo" ve "Benim Güzel Pabuçlarım" adlı çocuk oyunları da miniklerle buluşmayı sürdürecek. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir