17 Aralık 2025
Altın 5908.321
BIST 11348.83
Dolar 42.6938
Euro 50.1994
Sterlin 57.2859
Ankara 3°C

Şehit Ailelerinden Demokratik Açılım Tepkisi

Şehit Ailelerinden  Demokratik Açılım Tepkisi
Trabzon'daki şehit ve gazi aileleri, demokratik açılım sürecinde teslim olan 34 PKK terör örgütü üyesinin serbest bırakılmaları ve kahraman gibi karşılanmalarına tepki gösterdi.

Süreci ve sonrasında yaşananları protesto etmek için Ortahisar Mahallesi'nde toplanan çok sayıda şehit ve gazi yakını ile vatandaşlar, Türk bayrakları, şehit fotoğrafları ve değişik yazıların yer aldığı dövizlerle Atatürk alanına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Trabzon uyuma şehidine sahip çık, "Meclis'te PKK istemiyoruz" gibi sloganlar atan şehit ailelerine, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Uzunsokak boyunca devam eden yürüyüş, Atatürk alanındaki Meydan Parkı'nda sona erdi. Grup burada da hükümete ve teröre yönelik tepkilerini dile getiren sloganlar atmaya devam etti.

Şehit babası Sabri Kurtoğlu, şehit aileleri adına yaptığı konuşmada, teslim olan terör örgütü üyelerinin ceza almamalarının Türkiye'nin bir hukuk devleti olmadığını gösterdiğini söyledi. Kurtoğlu, demokratik açılım sürencinin ucu açık politikalarla ülkeyi dönüşü olmayan bir yola sürüklediğini savundu.

Son günlerde yaşanan gelişmelerin şehit ailelerini derin acılara sevk ettiğini anlatan Kurtoğlu, DTP'lilerin de yaptıkları açıklama ve davranışlarla hukuk tanımaksızın olayı körüklediğini ifade etti. Kurtoğlu, şehit aileleri olarak her şeye rağmen hukuka olan inançları doğrultusunda, Cumhuriyet savcılarını gereğini yapmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından genç bir bayan, babasını terörle mücadelede şehit verdiğini belirterek, "Ben de babı istiyorum" diye bağırıp tepkisini dile getirdi.

Bu arada bazı vatandaşlar, belediyenin park alanı içerisinde yaptığı peyzaj çalışmasını gösteri yapılacağını bilerek yaptığı iddiası ile tepki gösterdi. Yapılan düzenlemeyi bozma girişiminde bulanan kişilere, bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Yapılan davranışın doğru olmadığını belirten vatandaşlar, devlet malına zarar verilmemesi uyarısında bulundu.

Grup yapılan açıklamaların ardından sessizce dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir