19 Aralık 2025
Altın 5954.605
BIST 11332.08
Dolar 42.8033
Euro 50.1789
Sterlin 57.2867
Ankara -4°C

Şehit Erin Komşularından Teröre Tepki

Şehit Erin Komşularından Teröre Tepki
Diyarbakır’ın Lice İlçesinde PKK’lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan Er Kadir Kayıkçı’nın şehit olduğu haberi yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde PKK’lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan Er Kadir Kayıkçı’nın şehit olduğu haberi yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Şehidin komşusu, gariban ailelerin çocuklarının şehit düştüğünü söyleyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

Şehit Er Kadir Kayıkçı’nın Gültepe’deki komşularından Şerafettin Terkeş , bu acıyı hep gariban ailelerin çektiğini söyledi. Kayıkçı’nın ailesinin yaşadığı kiralık iki katlı gecekonduyu gösteren Terkeş, “Bu acı hep aynı. Bakın işte, bir gecekondu ve 20 yaşında bir delikanlı. Hepsi bizim çocuklarımız. Başkalarının çocukları gitmiyor. Bunun sağı, solu, İslamcısı, milliyetçisi yok. Demokratı, demokrat olmayanı yok. Gariban çocukları gidiyor, zengin çocukları gitmiyor, gitmeyecekler de. Bu acı bizim acımız. Bizim acımızı bize rahatlıkla yaşatmıyorlar. Protokol uğruna. Yarın bir gün gidersiniz orada bizi caminin bahçesine bile almazlar. Kendi güvenlikleri için.” dedi.

İstanbul’da 15 milyon insan yürüdüğü takdirde bu acının dineceğini belirten Terkeş şöyle konuştu: “Bu acıyı başka türlü dindirmenin çaresi yok. Bir tane eşkıya ölüyor, Diyarbakır’da bütün dükkanlar kapanıyor. Yarın İstanbul’da bütün dükkanlar kapansın. Herkes bu acıya ortak olsun. Bakın bu acı nasıl duruyor. Biz emanet gönderiyoruz 20 yaşındaki delikanlıları, bize tabutun içerisinde gönderiyorlar. Ya bu ne vahşettir ya. Bu ne rezalettir, bunun kardeşlik ölçüsü mü kaldı?”

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir