1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Şehit Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can törenlerle anılıyor
Şehit Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can törenlerle anılıyor

Şehit Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can törenlerle anılıyor

İzmir Adliyesi önünde geçen yıl terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can törenlerle anılıyor!..

A+A-

İzmir Adliyesi önünde geçen yıl 5 Ocak'taki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can törenlerle anılıyor.

İzmir'deki törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılıyor. Törende konuşan Soylu, "Bedeli ne olursa olsun mücadele sürecek." dedi. Bakan Gül de, "Kahramanlıkla yoğrulan bu yurdu kahramansız bırakmadığı için Allah'a ne kadar şükretsek az. Bu topraklarda Fethi Sekinler, Hasan Tahsinler asla ve asla bitmeyecektir." dedi. 

Sabah saatlerinde saldırının gerçekleştiği "C Kapısı" önünde başlayan etkinliklerde Fethi Sekin ve Musa Can ile ilgili video gösterimleri yapıldı.

Öğleyin de Bayraklı Manavkuyu Fatih Camisi'nde şehitler için Kur'anı Kerim ve mevlit okutulacak, İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce pilav, helva ve lokma ikramı yapılacak. Saat 15.00'te de İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde şehitleri anma paneli düzenlenecek..

Ayrıca İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin, evinin bulunduğu ilçedeki lise öğrencileri tarafından "Dağlıca Türküsü" ile de anıldı.

Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden dört öğrenci, geçen yıl 5 Ocak'ta düzenlenen saldırıda şehit olan, gösterdiği kahramanlıkla faciayı engelleyen polis Sekin'i ölüm yılında anmak için, şehitler için bestelenmiş türküyü seslendirmeyi seçti.

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısıyla şehit olan 16 asker için yazılan "Dağlıca Türküsü"nü öğretmenler eşliğinde seslendiren liseliler, türküye klip de çekti.

Öğrenciler, Fethi Sekin'i anmak ve minnetlerini göstermek amacıyla hazırladıkları çalışmanın klibi için farklı mekanlar tercih etti. Fethi Sekin Bayraklı'da adının verildiği parkın önünde de çekim yapıldı. Ayrıca klipte Sekin'in fotoğraflarına da yer verildi.

İzmirli iki kız çocuğu, İzmir Adliyesi'nde geçen yıl düzenlenen hain terör saldırısında kahramanca hareket ederek faciayı önleyen ve şehit olan polis memuru Fethi Sekin için polis kıyafetleri giyerek şiir okudu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.