08 Eylül 2026
Altın 6788.21
BIST 14405.25
Dolar 48.4466
Euro 56.3535
Sterlin 65.6478
Ankara 17°C

Şehit Halisdemir'in adı caddeye verildi!

Şehit Halisdemir'in adı caddeye verildi!
Bayrampaşa ilçesindeki Gaziosmanpaşa Caddesi'nin ismi, Şehit Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi, Bayrampaşa ilçesinde bir caddeye verildi.

Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki Gaziosmanpaşa Caddesi'nin hem Kartaltepe hem de Altıntepsi mahallelerinde yer alması nedeniyle mükerrerliğe sebep olduğunu ve bu nedenle Kartaltepe Mahallesi’ndeki caddenin isminin Şehit Ömer Halisdemir Caddesi şeklinde değiştirilmesini talep etti.

İlgili komisyonlardan değerlendirilen ve uygun görülen isim değişikliği talebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki yerleşkesinde gerçekleştirilen Meclis toplantısında ele alındı.

Caddenin isim değişikliği için oylama yapıldı. Gaziosmanpaşa Caddesi'ne Şehit Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Böylece FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak komutanlığın darbecilerin eline geçmesini engelleyen Halisdemir'in adı İstanbul'da da bir caddede yaşatılmış olacak!

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir