1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Şehit savcının ailesinden önemli talep
Şehit savcının ailesinden önemli talep

Şehit savcının ailesinden önemli talep

Şehit savcının ailesinden rehin alınma görüntülerinin kaldırılması talebi!

A+A-

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınma görüntülerinin sosyal medya ve bazı gazetelerde yayınlanması tepkilere neden olmuştu.

Görüntülerin kaldırılması için İstanbul Sulh Ceza Hakimliği bazı sosyal paylaşım sitelerine erişimi bir süre kısıtlamıştı. Mahkeme kararına rağmen halen yayınlanan görüntüler için Şehit Savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ve hakim eşi Yasemin Kiraz youtube, google ve bazı internet sitelerine erişimin engellenmesi için savcılığa başvurdu.

Şehit Savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ve eşi Yasemin Kiraz’ın savcılığa ayrı ayrı yaptığı başvurularda, Kiraz'ın makam odasında rehin alınma görüntülerinin halen bazı sitelerde yayınlanmasının kendilerini derinden yaraladığına vurgu yapıldı.

“ISRARLA YAYINLANMAYA DEVAM EDİLİYOR”
Savcılığa yapılan başvuru dilekçesinde, Savcı Kiraz’ı rehin alan terör örgütü üyelerinin makam odasında çektikleri resimleri kendilerine yakın olan medya kuruluşları ile paylaşmak suretiyle örgütün propagandasını yaptıkları, daha sonra bu görüntülerin bazı sitelerde ısrarla yayınlanmaya devam edildiği belirtildi.

“GÖRÜNTÜLER ÇOCUKLARIMIZ ÜZERİNDE TRAVMATİK SONUÇLAR DOĞURACAKTIR”

Dilekçede, “Bu görüntüler başta biz ailesi olmak üzere tüm halkımızı hatta yabancı basın organlarının duyurması sonucu birçok ülke vatandaşlarını derinden yaralamıştır. Gerek ailesi olarak bizlerin kişilik haklarını ihlal eden ve şehidimizin çocukları üzerinde olumsuz travmatik sonuçlar doğuracak olan, gerekse örgütün açıkça propagandasını yapması nedeniyle suç teşkil eden bu görüntülere ve haberlere erişimin engellenmesi yönünde soruşturma savcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından karar verildiğini basın yayın organlarından öğrendik” denildi.

“GÖRÜNTÜLERE HALA ERİŞİLEBİLİYOR”
“Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen bu resimlere ve haberlere youtube ve google sitelerinden çok rahat bir şekilde ulaşılmaya devam edildiğini üzülerek görmekteyiz” denilen başvuru dilekçesinde, “Bu siteler bizlerin ve Türk halkının manevi şahsiyetlerini hiçe sayarak vurdumduymaz tavırlarını sürdürmektedirler. Başta ailesi olmak üzere bizlerin kişilik haklarını açıkça ihlal eden ve tüm Türk halkının manevi duygularını inciterek nefretini celbeden ve terör örgütünün propagandasını yapan görüntülerin yer aldığı linklere, bu mümkün olmadığı takdirde görüntülerin yer aldığı sitelere erişimin tamamen yasaklanmasını arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.