Gonca Çocuk ve Kültür Dergisi ile Kimse Yok Mu Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' kampanyasına Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Sema Koleji öğrencilerinden destek geldi.
Manavgat Özel Sema Koleji öğrencileri kampanya çerçevesinde kumbaralarında toplam bin 42 lira para topladı. Öğrenciler, kumbaralarında biriken paraları sınıf öğretmenleri Sadullah-Nahide Rüzgar çifti ile birlikte Bank Asya Manavgat Şubesi'ne getirerek Kimse Yok Mu Derneği hesabına yatırdı. Sınıf öğretmeni Sadullah Rüzgar, Gonca Çocuk ve Kültür Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği'nin birlikte başlattığı 'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' kampanyasına öğrencilerinin bir ay içinde toplam bin 42 lira para topladığını söyledi. Rüzgar, en fazla parayı 221 lira ile Yusuf Sarı isimli öğrencinin topladığını kaydetti. Rüzgar, "Bilindiği üzere Van depremi sonrası bölgede çok sayıda okul yıkıldı. Bazıları eğitim ve öğretim için kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda öğretmenimiz hayatını kaybetti. Kaybeden öğretmenler arasında Manavgatlı Zehra öğretmenimizde vardı. Öğrencilerimizin kampanyaya duyarlılık göstermesi bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz anne, baba, dayı, amca, teyze, hala, büyükanne ve büyükbabalarından aldıkları harçlıkları kumbaralarına atarak Van'a okul yapılması için biriktirdi. Öğrencilerimiz anlamlı ve gurur verici davranışlarından dolayı kutluyoruz." dedi.
Emin Şahin isimli öğrenci, anne ve babasından aldığı harçlıkları Van'a okul yapılması için biriktirdiğini söyledi. Yusuf Sarı'da kampanya kapsamında anne, babası ve yakın akrabalarından Van'a okul yapımı için kumbarasına 221 lira para topladığını kaydetti. Sarı, Van'a okul yapımı için kumbarasına seve seve para biriktirdiğini anlattı
CİHAN


