19 Aralık 2025
Altın 5984.756
BIST 11341.9
Dolar 42.804
Euro 50.1947
Sterlin 57.2815
Ankara 4°C

Şengül: Kocaoğlu’nun Oyununu Bozduğum İçin Çok Zoruna Gidiyor

Şengül: Kocaoğlu’nun Oyununu Bozduğum İçin Çok Zoruna Gidiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisi ve AK Parti hakkındaki sözlerine cevap verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisi ve AK Parti hakkındaki sözlerine cevap verdi. Şengül, “Aziz Kocaoğlu’na ve CHP’ye bu haliyle kimse oy vermez. Ortaya koydukları somut hiçbir şey yok. Sıkıştıkları zaman hemen millî değerler üzerinden istismar siyaseti yapıyorlar. Artık bunları bıraksınlar.” dedi.

'SÖYLEDİKLERİNİ ÇOK ÇABUK UNUTUYOR'

Başkan Kocaoğlu’nun, “Mağdur edebiyatı yapmadık.” sözüne de tepki gösteren Milletvekili Şengül, “Sayın Kocaoğlu, söylediklerini çok çabuk unutuyor. Daha düne kadar, 'En fazla soruşturma gören belediyeyiz. İsteklerimiz Ankara’dan geç geliyor.' diyen kendisi değil miydi? Beni, 'Bir misyon edinmiş.' diye suçluyor. Evet, ben bir misyon edindim. Gördüğümüz gerçekleri ortaya çıkarmayı misyon edindim. Aziz Kocaoğlu’nun, bu şehirde makyaj yaparak bazı gerçeklerin üzerini örtmeye çalıştığını herkes biliyor. Güzel İzmir’i ne hale getirdiğini herkes görüyor. Ben, Aziz Kocaoğlu’nun makyajını dökme misyonunu edindim. İzmirlilere gerçekleri en yalın haliyle gösterme misyonunu edindim. İzmirlileri yalanlarıyla kandıran, boş vaatleriyle uyutmayı amaçlayanların oyununu bozma misyonunu edindim. Aziz Kocaoğlu’nun oyununu bozduğum için bu çok zoruna gidiyor, hezeyanlarının sebebi budur.” şeklinde konuştu.

'İZMİR’E KAZANDIRDIĞI BİR ŞEY YOK'

AK Parti Milletvekili Şengül, açıklamasında şunları kaydetti: “Sayın Kocaoğlu’nun, İzmir’e kazandırdığı tek bir eser yok. Bunun sıkıntısı içinde. Seçimler yaklaştığı zaman hem CHP’liler hem de Aziz Kocaoğlu, millî değerleri öne sürüp milliyetçilik, cumhuriyet ve laiklik üzerinden politika yapıyor. Başka kozları ve argümanları yok. Bu haliyle CHP’ye kimse oy vermez, çünkü artık herkes neyin ne olduğunun farkında.”

'BELEDİYE SORUŞTURMALARINDA AYRIMCILIK YOK'

Aydın Şengül, Kocaoğlu’nun, 'Soruşturmalar yüzünden çalışamıyoruz.' sözüne de cevap verdi: "29 Mart 2009 ile 1 Ekim 2012 arasında, İçişleri Bakanlığı'nca toplam 3 bin 391 ön inceleme onayı verilmiş. Bunlardan bin 535'i AK Parti, bin 26'sı CHP, 415'i MHP, 158'i BDP, 257'si ise diğer partilere mensup belediyelere aittir. Aynı tarihler arasında soruşturma izni verilen toplam olay sayısı bin 449 olup bunun 585'i AK Parti, 421'i CHP, 218'i MHP, 93'ü BDP, 132'si ise diğer partilere ait belediyeler içindir. Toplam 39 araştırma onayından ise 22'si AK Parti, 12'si CHP, biri MHP, ikisi BDP, ikisi de diğer partilere mensup belediyeler hakkındadır. CHP’lilerin, AK Partili belediyelere soruşturma açılmadığı yönündeki iddiaları tamamen hayal ürünüdür. Bunları geçsinler; rakamlar ortada, kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın." CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir