Bağış: Türkiyenin Demokratikleşmesinden Birileri Rahatsız Oluyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin demokratikleşmesinden birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin demokratikleşmesinden birilerinin rahatsız olduğunu söyledi. Bağış, “İngiltere Başbakanı Cameron kalkıp ‘aslında hepimiz Recep Tayyip Erdoğan hayranıyız’ dedi. Ne tesadüf, hemen ertesi gün 2009 yılında bir Türk bakanın İngiltere’deyken dinlenildiğine dair bir iddia İngiliz gazetesi tarafından yayınlandı.” dedi.

Bağış, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul TV Forum Fuarı’na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağış, “Türkiye büyüyor, demokratikleşiyor, şeffaflaşıyor. Birileri de bu gelişmelerden rahatsız oluyor. Bu süreçte Avrupa’dan bu kadar çok eleştiri gelirken bir İngiltere Başbakanı Cameron kalkıp ‘aslında hepimiz Recep Tayyip Erdoğan hayranıyız’ dedi. Hemen ertesi gün, 2009 yılında bir Türk bakanın İngiltere’deyken dinlenildiğine dair bir iddia İngiliz gazetesi tarafından yayınlandı. Ne tesadüf. O ülke Türkiye’nin AB konusunda bize en çok destek veren ülkelerden bir tanesidir. Türkiye ile hemen bir fitne sokma çabası oldu. Bu oynanan oyunlar sadece Türkiye üzerinde değil. Brezilya’da, Endonezya, İngiltere ve hatta bizi bu şekilde eleştiren Almanya’nın içerisinde bile benzer bir takim senaryolar gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR’DE 3 POLİS AÇIĞA ALINDI’

Gezi Parkı eylemlerine değinen Bağış, “Bugün bu tür gösterilerin olmadığı Avrupa’da şehir kalmadı. Polisin aşırı güç kullanmadığı şehir de kalmadı. Sorun sadece Türk polisi midir? Türkiye’de dün çadırı yakan görevliler de İzmir’deki 3 polis de açığa alındı. Türkiye’de bu konuları bizzat kendisinin tahkikatını yürüttüğünü itiraf eden bir İçişleri Bakanımız var. Türkiye reform konusunda her geçen gün gerekli adımları atacaktır. Biz AB’ye rağmen, AB standartlarını yakalamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN