Chp’li Loğoğlu: Bir Osmanlı Özlemi Var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti’nin Osmanlı özlemi içinde olduğunu ileri sürdü..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti’nin Osmanlı özlemi içinde olduğunu ileri sürerek, “Bir yandan üç hilali Türk bayrağı ile birlikte asın diyeceksiniz, bir yandan çizgisiz bayrakla gelin diyeceksiniz, ondan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ne ben sahibim diyeceksiniz. Yetti, bu kadarı yetti.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Brezilya’daki olayların arkasında da aynı kişilerin bulunduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Loğoğlu, “Kendisi bunu açıklayacağını söyledi. CHP’yi terör grupları ile işbirliği yapmakla suçluyor. Hodri meydan. Kendisi devlet, kendisi hükümet. Elinde tüm bilgiler var. Neden bizi oyalıyor? Biz de bilelim. Biz bunları külliyen reddediyoruz. Bu söylemlerinin arkasını getirmeli.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın; Uludere, Rayhanlı, Suriye tarafından düşürüldüğü belirtilen uçak gibi konulara açıklık getiremediğini dile getiren Loğoğlu, “Halkın da bir avutulmak ve aldatılmak eşiği var. Sonuçta hepimiz insanız. Güvendiğimiz insanların sözlerine inanmak isteriz ama bugünler sayılıdır. Başbakan bunu bilsin. Gerçek dışı beyanlar yerine dünya kamuoyuna gerçekleri anlatsın.” diye ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın, Gezi Parkı olaylarında “Polise ben talimat verdim.” dediğini hatırlatan Loğoğlu, “Bu yapılanlardan doğrudan doğruya hükümet ve Başbakan sorumludur şeklindeki iddiamız, bizzat Başbakan tarafından doğrulandı.” ifadesini kullandı. Hükümetin Gezi Parkı’ndaki tutumunun yurt dışında Hamas Öğrenci Birliği tarafından desteklendiğini söyleyen Loğoğlu, “Herhalde bundan Başbakan da memnuniyet duymuştur.” şeklinde konuştu. Türkiye-AB ilişkilerini de değerlendiren Loğoğlu, yeni bir müzakere başlığı açılması için bugün AB'de yapılacak toplantıyı hatırlatarak, “Pek ümitli değilim. Ara karar çıkma ihtimali yüksek.” dedi.

“BAŞBAKAN KENDİ YAPTIĞINI BİR BAŞKASINA YÜKLÜYOR”

Loğoğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan, CHP’nin mezhep ayrımcılığı yaptığını iddia ediyor. Ne diyeceksiniz?” sorusu üzerine, “Ben psikolog değilim ama hepimiz okuruz. Kendi yaptığını bir başkasına yükleme gibi bir olay vardır.” diye konuştu. Türkiye’nin dış politika söyleminde koyu bir mezhep ayrımcılığı bulunduğunu ileri süren Loğoğlu, “Türkiye’de mezhep konusunu gündeme getiren ve bunu sürekli işleyen bir Başbakan’ın kalkıp bu konuda en ufak bir günahı olmayan bir partinin ana muhalefet liderine böyle bir suçlama yüklemesini anlamlı ve doğru bulmuyorum, maksatlı ve yanlış buluyorum.” dedi. Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın söylemleri ile Türkiye’yi her noktada böldüğünü savundu.

“OSMANLI ÖZLEMİ DEVAM EDİYOR”

Loğoğlu, “Başbakan Erdoğan, dünkü mitingde, Türk bayraklarının yanısıra üç hilalli Osmanlı bayrağı asabilirsiniz, dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık, “Bir Osmanlı sohbeti, bir Osmanlı özlemi devam ediyor. Bu, en hafif tabiri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne saygısızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir saldırıdır. Bayrak konusunda bir incelik daha var. Başbakan, halka yaptığı çağrıda çizgisiz Türk bayrağı diyor. Türk bayrağının neresinde çizgi var Allah aşkına. Var mı bir çizgi? Yani Sayın Başbakan’ın kastettiği herhalde, üzerinde Atatürk resmi olan bayraklar var ya ondan bahsediyor. Bir yandan üç hilali Türk bayrağı ile birlikte asın diyeceksiniz, bir yandan çizgisiz bayrakla gelin diyeceksiniz, ondan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ne ben sahibim diyeceksiniz. Yetti, bu kadarı yetti.” cevabını verdi.
CİHAN