Ehliyetsiz Ve Emniyet Kemeri Takmadan Çıktığı Yolda, Hayatı Karardı

Seçkin Yolcu, ehliyetsiz ve emniyet kemeri takmadan araç kullanmanın bedelini ağır ödüyor.

Seçkin Yolcu, ehliyetsiz ve emniyet kemeri takmadan araç kullanmanın bedelini ağır ödüyor. Vatani görevini yaparken iznini kullanmak için memleketine gelen Yolcu, ehliyeti olmamasına rağmen araç kullandı. Bu sırada aracıyla kaza yaptı, günlerce yoğun bakımda kaldı. Şimdi evinde yatalak olarak tedavisi süren Yolcu, vücudunun çok az bir kısmını oynatabiliyor. Maddi durumu iyi olmayan ve oğlunun ilaç parasını bile karşılayamayan annenin söyledikleri ise ders niteliğinde: "Oğlum emniyet kemerini taksaydı, böyle olmayacaktı."

Kocaeli'nin İzmit İlçesi Yeni Mahalle'de ikamet eden Seçkin Yolcu (23), Bolu Komando Tuğayı'nda vatani görevini yaparken, aldığı yıllık izni kullanmak için evine geldi. Araç kullanırken geçirdiği kazada ağır yaralanan Yolcu, şunları anlatıyor: "Arabaya çarpmışım. Çarpmanın etkisiyle otomobilin kapısı açılmış. Kapı açıldıktan sonra ben kapıya tutunarak, arabayla beraber dönmeye başlamışım. Sonra çarptığım arabanın altına fırlamışım. Ondan sonra beni komşularım aracın altından çıkarmış."

SİGORTA ŞİRKETİ 12 BİN LİRA İSTİYOR

Pişmanlığını, "Kemeri takmış olsaydım böyle olmazdım." sözleriyle dile getiren Yolcu, günlerce yoğun bakımda kaldı. Asker olması sebebiyle bir süre de GATA'da tedavi oldu. Askerliği bitince taburcu oldu ve şu anda ise tedavisi evinde sürüyor. Yüzde 92 özürlü raporu verilen Seçkin Yolcu, sadece sağ kolunu kullanabiliyor. Anne Semra Yolcu ise oğlunun durumuna çok üzülüyor. Onu en çok üzen konulardan biri de kazanın ardından açılan dava. Davanın devam ettiğini, sigorta şirketinin yaklaşık 12 bin lira para istediğini belirten anne, şunları kaydediyor: "Oğlum suçlu bulundu. Sigorta şirketi karşı tarafın arabasını tamir ettirmiş, masrafını karşılamış. Bunun parasını bizden talep ediyor. Şuan mahkeme devam ediyor. 7 bin lira olan para faiziyle birlikte 12 bin liraya çıkmış. Maddi durumumuz yok, sigorta şirketiyle görüşmek istiyorum. Kabul ederlerse en azından bir miktarını almamalarını rica edeceğim. Çünkü çok mağduruz. Yeşil kartlıyız, ödeyecek durumumuz yok. Evim kira, çocuğum maddiyat nedeniyle okulu bıraktı. Eşim sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor."

Anne Semra Yolcu, sıkıntılarını anlattıktan sonra emniyet kemeriyle ilgili söyledikleri ders olacak nitelikte: "Oğlum otomobili kullanırken, emniyet kemerini takmış olsaydı, bunlar başına gelmeyecekti. Çünkü kaza sonrası aracın içinden fırlamış, kapıya tutunmuş, sonrasında aracın altına düşmüş. Kemer olsaydı, bunlar olmayabilirdi." CİHAN