Erdemli Müftülüğü Çok Amaçlı Hizmet Binasının Temeli Dualarla Atıldı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Mersin Erdemli Müftülüğü çok amaçlı hizmet binasının temeli dualarla atıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Mersin Erdemli Müftülüğü çok amaçlı hizmet binasının temeli dualarla atıldı.

Temel atma törenine; Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve davetliler katıldı.

Kaymakam İbrahim Özefe temel atma töreninde yaptığı konuşmada vakfın halkın aydınlatılmasına yönelik önemli hizmetler verdiğini ifade etti. Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu da, vakıf eserlerinin ecdadın miras olarak bıraktığı en güzel eser olduğunu söyledi. Türkmenoğlu, "'Aslında vakıf bir insanın kendi mülkünü bağışladıktan sonra kendi mülkiyetinden çıkıp Allah'a emanet edilmesi demektir. Dolayısıyla vakıf malına hürmet Allah'a hürmet demektir. Bu nedenle ecdadımız vakıf mallarına çok büyük önem vermiştir. Burada yatılı hafızlık kuran kursu, gençlik merkezi, aşevi, misafirhanenin bir arada olacağı bir binanın temelini atmak için bir araya geldik. Katkısı olan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu dua ederek hizmet binasının temelini attı. CİHAN