Gümrükte FETÖ Operasyonu

SÖZCÜ'DEN SAYGI ÖZTÜRK YAZDI!...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda “FETÖ” operasyonu gerçekleştirildi. Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Ankara, İstanbul, İzmir’de görevli 68 müfettişleri açığa alındı. Aynı operasyon kapsamında gümrüklerde görevden alınanların sayısı 178’e ulaştı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın önemli birimlerinden Batı Marmara Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Orta Akdeniz Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman, Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz da görevden uzaklaştırılanlar arasında yer aldı. Görevden uzaklaştırılanlardan Murat Kahraman'ın ise polis tarafından 5 gün önce gözaltına alındığı bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanlarından Fehmi Çakar, Kadir Çalık, Önder Uysal, Eskişehir Ticaret İl Müdürü Mehmet Reşat Bağcı, Çanakkale Müdürü Hüsniye Fırat, Denizli Müdürü Abdullah Hasyadirim, Bakü Gümrük Müşaviri Aslan Günler, 48 Gümrük muayene Memuru da açığa alınanlar arasında. Muayene memurlarından 17'si, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Çelik de meslekten çıkarıldı.

GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE OPERASYON

FETÖ'cü şirketlerin gümrük işlemlerini yürüten gümrük müşavirlikleriyle ilgili de kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Çalışmanın tamamlanmasından sonra örgaüt bağlantılı çalışmalar yaptıkları belirlenen gümrük müşavirleri hakkında da soruşturma başlatılacak. Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç da görevden alındı. Yetkililer, “Akkoç'un 15 Temmuz öncesinde görevden alınmasına ilişkin kararname gönderilmişti. Ancak yeni imzalandı. Bu görevden alınmanın darbe soruşturmasıyla bir ilgisi yok” dediler. Akkoç'tan boşalan göreve yeni atama yapılmadı.