İstanbulda Kaçak Cep Telefonu Operasyonu

İstanbul Polisi'nden kaçağa geçit yok!!

İstanbul'da kaçak cep telefonları yakalandı!!
 
İstanbul Polisi başarı bir operasyona daha imza attı. Polis yurt dışından kaçak getirdikleri telefonları kopyaladıkları IMEI numaraları ile internet üzerinden satmak suretiyle dolandırıcılık yaptıklarını iddia ettiğie 4 kişiyi yakalandı. İddiaya göre bir ihbarı değerlendiren İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, Fatih'in Tahtakale semtindeki bir iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında iş yeri sahibi Yılmaz A'nın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle IMEI numaraları kopyalanan 350 adet kaçak cep telefonu, bu telefonlara ait şarj cihazları ve bataryaları ile 3 bilgisayar ele geçirildi. Zanlıların yurt dışından kaçak getirilen pahalı cep telefonlarına sisteme kayıtlı IMEI numaralarını kopyaladıkları, daha sonra telefonları ünlü bir internet satış sitesinde oluşturdukları ''Kampanya Dünyası'' isimli sanal mağazada orijinalmiş gibi satışa sundukları belirlendi.


Zanlıların 100 dolara mal ettikleri kaçak telefonları internet sitesinde 200 ile 500 lira arasında satışa sundukları, bir yılda aynı yöntemle yaklaşık 35 bin adet telefon sattıklarının altı çizildi. Emniyet yetkilileri, yaklaşık 15 günlük çalışma sonunda kopyalanan IMEI  numaralarının tespit edilerek iptal edildiğini ve cep telefonlarının kullanılamaz hale getirildiğini bildirdi. Gözaltına alınan 4 kişi, ''Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet'' ve ''Dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Polis yetkilileri soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

www.etkihaber.com ÖZEL HABERİDİR!!