Önder Sav: İktidarın İş Tutuş Tarzı Karmaşık Ve İç Karartıcı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Sekreteri Önder Sav, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye'nin kendisi dışındaki güçlerin de at oynattığı sahaya dönüştüğünü ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Sekreteri Önder Sav, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye'nin kendisi dışındaki güçlerin de at oynattığı sahaya dönüştüğünü ileri sürdü. Sav, "Ülkemiz, demokrasimiz, toplumumuz, yargımız, insan hakları fevkalade ciddi bir sınavdan geçiyor. Türkiye'nin gündemi geride bıraktığımız dönemlerde hiç bu kadar sıkıntılı, karmaşık olmadı." dedi. Sav, hükümetin iş tutuş tarzının karmaşık ve iç karartıcı olduğunu savundu.

Önder Sav, partisinin eski genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ile Mersin eski Milletvekili Ali Oksal'ın oğlunun düğün törenine katılmak üzere geldiği Adana'da il binasında basın toplantısı düzenledi. Sav, Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan başlayarak il binasına gelinceye kadar gösterilen ilgiden memnun kaldığını belirterek, il binasındaki toplantının hiçbir siyasi amacı olmadığını bildirdi. 1956 yılında Gençlik Kolları'ndan başlayarak genel başkanlık hariç CHP'de bulunmadığı görev kalmadığını belirten Sav, Adana İl Kongresi'nden sonra ilk kez il binasına geldiğini hatırlattı. Sav, "Mersin'e giderken Adana'daki partililerimizi ziyaret etmemek nezaketsizlik olurdu. Ben Adanalıları özledim. Görüyorum ki onlar da beni özlemiş." diye konuştu.

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini söyleyen Sav, Türkiye'nin kendisi dışındaki güçlerin de at oynattığı sahaya dönüştüğünü ileri sürdü. Sav, "Ülkemiz, demokrasimiz, toplumumuz, yargımız, insan hakları fevkalade ciddi bir sınavdan geçiyor. Türkiye'nin gündemi geride bıraktığımız dönemlerde hiç bu kadar sıkıntılı, karmaşık olmadı. Gerçekten de bunu bir siyasal iktidarla aynı görüşleri paylaşmayan siyasi olarak değil Türkiye'deki havayı soluyan, olayları gören ve süzmeye çalışan, geçmiş dönemlerden bu yana siyasetin içinde değişik görevlerde bulunmuş bir kişi olarak gözlüyorum. Bir aydın olarak gözlüyorum ve ülkem adına üzüntü taşıyorum." diye konuştu.

"HERKES BİRBİRİNE 'TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR' DİYE SORUYOR"

Sav, şöyle devam etti: "Yaşadığımız günler geleceği ne şekilde şekillendirecektir onu da doğrusu şimdiden kestirmek pek kolay değil, mümkün de değil. Herkes birbirine soruyor. 'Türkiye nereye gidiyor?' Türkiye'nin nereye gitmekte olduğunu, olayları süzen, gerçekleri süzen insanlar dikkatli yorumlarla özetleyebiliyor. İçinde bulunduğumuz ortamla siyasal iktidarın iş tutuş tarzı karmaşık ve iç karartıcı. Adına ister açılım, ister çözüm süreci diyelim. İnsanlarımızın geleneksel dostluk, barış, kardeşlik duyguları kaşınarak, sömürülerek, terörle müzakere yapılarak bir yere varılmaya çalışılıyor. Bunları çok dikkatle izlememiz Türkiye'nin geleceği bakımından hangi kilometre taşlarının nereye dikildiğini görmemiz gerekir diye düşünüyorum. Burnumuzun dibindeki Reyhanlı'da yaşanan olayların başka il ve ilçelerimizde yaşanmamasını temenni ediyorum. Türkiye, artık kendisinin dışındaki güçlerin de at oynattığı sahaya dönüştürülmek üzeredir. 1 Mart 2003 yılında reddedilen Irak tezkeresinden sonra ülkenin kaderi daha değişik şekillenmeye başladı. Ülkemiz üzerinde emelleri olan, Türkiye'nin büyümesini, daha fazla gelişmesini yadırgayan, istemeyen güçler Büyük Ortadoğu Projesi'ni ustaca sahnelediler."

Toplantıya CHP Parti Meclisi üyesi Tekin Bingöl, eski Genel Başkan yardımcıları Hakkı Süha Okay, Nevin Gaye Erbatur, Adana eski Milletvekili Kemal Sağ da katıldı.
CİHAN