Türkiye Ve Katar Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türkiye ile Katar dışişleri bakanlıkları diplomasi enstitüleri arasında işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı. Belge, Dışişleri Bakanı Ahm...

Türkiye ile Katar dışişleri bakanlıkları diplomasi enstitüleri arasında işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı. Belge, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Dr. Halid Bin Muhammed el Atiye tarafından Conrad otelinde imzalandı.

İmza töreninde açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, “İki dışişleri bakanlığı arasında yoğun bir mesai ortaklığı var. Bu mesai ortaklığını daha da kurumsallaştırmak açısından Türkiye ve Katar arasında diplomatik akademilerinde ve eğitiminde ortak yapılabilmesi için ciddi bir adım attık. Bundan sonra genç diplomatlarımız karşılıklı eğitim alacaklar. İlk çalışmalarımızı imzadan önce başlatmıştık. Türkiye ve Katar bölgesel ve uluslararası birçok sorunda bundan sonrada beraber çalışmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Katarlı Bakan Atiye ise; “Katar ile Türkiye arasındaki ilişkilerini kısa bir zamanda açıklamam mümkün değil. Bu ilişkinin kökleri derindedir. Aslında diplomatik akademi ilişkilerimiz bu imzadan daha önce sayın kardeşim Davutoğlu’nun talimatı üzerine başlamıştı. 27 Katarlı genç diplomatımızı Türk kardeşlerimizi misafir ettiler ve mezun ettiler. Bu konuda Türk kardeşlerimize çok minnettarız.” dedi.

Mutabakat 3 yıl için geçerli olacak ve taraflardan biri sona erdirmedikçe otomatik olarak yenilenmiş sayılacak. CİHAN