Çiftçinin elinden 30 ile 50 kuruş arasında alınan üzümüm tüketiciye 1 ile 1 buçuk lira arasında yansıdığını belirten üreticiler, beraberlerinde getirdikleri üzümleri önce yere döktüler, ardından da ayaklarıyla çiğnediler.
Üreticiler, üzüm fiyatlarının düşük olmasını protesto etmek için Doruklu Köyü'nde bir araya geldi.
Bölgedeki köylülerin de destek verdiği eylemde konuşan Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, her yıl olduğu gibi bu hasat döneminde üzüm üreticilerinin aşırı fiyat düşüklüğü nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.
Gerek üretim, gerekse pazarlama aşamasında yaşanan sıkıntıların her yıl bir önceki yılı aratacak şekilde devam ettiğine dikkat çeken Gökçel, içinde bulundukları olumsuz şartların çiftçiyi gün geçtikçe daha da karamsarlığa sürüklediğini kaydetti. Üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkına dikkat çeken Gökçel, "Çiftçimizin elinden 30 ile 50 kuruş arasında alınan üzüm tüketiciye 1 ile 1 buçuk lira arasında satılıyor. Üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkının kapatılabilmesi, üreticilerimizin pazarlamada sıkıntı yaşamadan emeğinin karşılığını almaları, tüketicilerimizin de bu ürünleri uygun fiyatla tüketmesi sağlanmalı." ifadesini kullandı.
Gökçel'in konuşmasının ardından üreticiler, yanlarında getirdikleri üzümü dökerek çiğnedi. 67 yaşındaki Temam Yılmaz isimli yaşlı bir kadın da mikrofonu eline alarak üreticilerin sorunlarını dile getirdi.
Ürünlerinin para etmediğini söyleyen Yılmaz, "Elimdeki, yüzümdeki karalık kendiliğinden değil toprağın ateşindendir. Bizim sorunumuza çare bulunsun." diye konuştu.
Daha sonra dökülen üzümleri eline alarak yere çalan Yılmaz, "Allah affetsin siz çiğnetiyorsunuz ben ne yapayım" diye konuştu. Eylem, daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.