16 Aralık 2025
Altın 5916.084
BIST 11348.83
Dolar 42.6867
Euro 50.2203
Sterlin 57.3274
Ankara 4°C

Sezon Pirinç Başkanı Erdoğan: 2011'de Stratejik Açıdan Gıdanın Önemi Artacak

Sezon Pirinç Başkanı Erdoğan: 2011'de Stratejik Açıdan Gıdanın Önemi Artacak
Gıda sektörünün önde gelen isimlerinden Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, 2010'da sert iklim değişikliklerinin üretim kayıplarına neden olduğunu, bu sebeple fiyatların yükseldiğini savundu. Mehmet Erdoğan, "2

Mehmet Erdoğan, "2011'de iklim dengelerinin değişim göstermesi, nüfus artışı ve kaynakların azalması nedeniyle gıda sektörü stratejik anlamda daha da önem kazanacak." dedi.

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, 2011 yılında tüm dünyada gıdanın önemli sektörlerden olmaya devam edeceğini söyledi. Erdoğan, 2011 yılına ilişkin beklentilerini şöyle sıraladı:

"2010 yılında dünya genelinde yaşanan sert iklim değişiklikleri bazı tarım ürünlerinde, özellikle buğdayda üretim kaybına yol açtı. Bu durum, gıda piyasalarında fiyat artışlarını tetikledi. Buğdayda yaşanan bu durum, özellikle Rusya'nın ihracat yasağı uygulamasından sonra şiddetini ve etkisini pirinç piyasalarında da yükselmelerle gösterdi. Pirinç, özellikle Chicago Borsası'nda son 2 ayda ciddi artışlar yaşadı. Bu, biraz da finansal piyasalarda yeni balonlar olduğu endişesiyle bazı fonların bu ürünlere ilgisinin artması sonucunu doğurdu. Gıda sektörü, birkaç yıldır olduğu gibi 2011 yılında da tüm dünyada önemli sektörlerden biri olmaya devam edecektir. Sektörün önemi dolayısıyla yabancı yatırımın ilgisi devam etmektedir. Gıdanın sektörel anlamda öneminin giderek artacağını düşünüyoruz. Özellikle iklim dengelerinin değişim göstermesi, nüfus artışları ve kaynakların azalması dolayısıyla sektörün stratejik anlamda daha da önem kazanacağını düşünmekteyiz."

Sezon Pirinç açısından 2010 yılın olumlu geçtiğini belirten Mehmet Erdoğan, bu yıl içerisinde 3 yeni ürünü tüketicilerle tanıştırdıklarını dile getirdi: Erdoğan, şöyle dedi:

"Türk tüketicisinin yeniliklere açık olması sayesinde yeni ürünlere yoğun talep gördük. Her kesim tüketicinin en azından denemek amaçlı da olsa yeni ürünlerimize rağbet ettiğini gördük. Daha çok niş ürünler (özel, belli alıcıları olan) olmalarından ötürü Batı, özellikle İtalyan ve füzyon mutfaklara (Farklı uluslara ait malzemeleri tek tabakta birleştirmek) ilgi duyanlar bu tur ürünlerimize daha fazla talep gösteriyorlar. Yeni ürünlerimizle çok yüksek volümde satış beklentisi içerisinde değildik. Bu ürünler daha ziyade farklı damak tatlarına alternatif ürünler olarak sunulmuştur. Ürünün önemine dikkat çekmek, ürünün farklılığını ve çeşitliliğini vurgulamak ve değişik lezzetlerle tüketiciyi tanıştırmak temel hedefimizdi ve bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Sezon siyah gurme serisi kapsamında yeni ve farklı ürünleri tanıtmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir