16 Aralık 2025
Altın 5906.068
BIST 11344.23
Dolar 42.7133
Euro 50.3351
Sterlin 57.3894
Ankara 8°C

Sgk, En Fazla İlaç Kullanan 12 Bin 315 Kişiye Bilgilendirme Kitapçığı Dağıttı

Sgk, En Fazla İlaç Kullanan 12 Bin 315 Kişiye Bilgilendirme Kitapçığı Dağıttı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, ilde en fazla ilaç kullanan 12 bin 315 kişiye bilgilendirme kitapçığı dağıtıldığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, ilde en fazla ilaç kullanan 12 bin 315 kişiye bilgilendirme kitapçığı dağıtıldığını söyledi.

    SGK Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanılacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında gazetecilere bilgi verdi. Amaçlarının vatandaşlara sosyal güvenlik bilincini yerleştirmek olduğunu belirten Yılmaz, "Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlimizde en fazla ilaç kullanan 12 bin 315 vatandaşımızı tespit ederek onlara bilgilendirme kitapçığı gönderdik. Güzel bir uygulama vatandaşlarımız bu kitapçıkta nelere dikkat etmeleri gerektiğini örnekleri ile bulabileceklerdir. Kayıt dışı istihdamın ilimize, ülkemize ekonomik anlamda büyük zararları vardır. Bu kapsamda bizde bu yılı kayıt dışı ile mücadele yılı ilan ettik. Ekiplerimiz il genelinde kayıt dışı ile mücadele için denetimlerini sürdürüyor." dedi.

    İşletme sahiplerini sigortasız işçi çalıştırmamaları konusunda uyaran Yılmaz, "Denetimlerimizi rutin hale getirerek daha da sıklaştıracağız. Firma sahipleri yanlarında çalıştırdıkları işçilerin sigortasını mutlaka yaptırması gerekir. Aksi takdirde denetimlerde böyle bir durumla karşılaşıldığında yüksek oranlarda cezai işleme maruz kalabilirler. Bu yüzden hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Amacımız kayıt dışı istihdamın önüne geçmek. Hepimiz zaman zaman serzenişlerde bulunuyoruz. Keşke şu yatırım olsaydı, bu da olabilirdi gibi söylemlerde bulunuyoruz. Ülkemize ve ilimize daha fazla yatırımların olmasını istiyorsak bu kayıt dışının önüne geçilmesi gerekir. Çünkü kayıt dışının ekonomiye verdiği zarar milyar dolarlara tekabül ediyor. Yani kayıt dışının faturasını hepimiz ödüyoruz." diye konuştu.

    Yılmaz, Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinde farklı programların yer aldığını, haftayı dolu dolu kutlamayı planladıklarını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir