19 Aralık 2025
Altın 5984.756
BIST 11341.9
Dolar 42.804
Euro 50.1947
Sterlin 57.2815
Ankara 4°C

Sıcak Çermik'e Özel Yatırımcı Gelmezse Belediye Otel Yapacak

Sıcak Çermik'e Özel Yatırımcı Gelmezse Belediye Otel Yapacak
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sıcak Çermik'te özel teşebbüs tarafından otel yatırımı yapılmaması halinde, bunu belediye imkanlarıyla bölgeye kazandırmayı düşündüklerini söyledi. Belediye Başkanı Ürgüp,

Belediye Başkanı Ürgüp, görevde oldukları süre içinde yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki yıllarda yapacakları projeleri anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Ürgüp'ün basın toplantısında, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de hazır bulundu.

Göreve geldikten sonra yeşil alan ve çevre düzenlemesi kapsamında 17 mahalle parkının modernize edildiğini anlatan Ügrüp, Sivas'ta yeşil alanları artırmayı planladıklarını belirtti. Ürgüp, 15 yeni mahalle parkını daha Sivaslıların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Belediyenin, AK-SU Projesi'nin 3. etap çalışmalarına başlayacaklarını ve 2010 yılı içinde bitireceklerini belirten Ürgüp, Paşafabrikası Mesire alanında da 3. etap çevre düzenlemesi ve piknik alanı çalışmalarının yıl içinde yapılacağını kaydetti. Ürgüp, Paşabahçe Mesire alanındaki genişletme çalışmaları kapsamında 80 bin metrekarelik alan içine düğün salonu, botanik park, sosyal tesisler, yeni piknik alanları, çocuk parkları ve hidroelektrik santrali yapacaklarını anlattı.

Seçim vaadi arasında bulunan Kardeşler Ormanı'nın milli park yapılması için de çalışma başlattıklarınını ifade eden Ürgüp, 100 dönümlük alanda teknik çalışmalara başlandığını ve bu alan içinde ateşli piknik alanları oluşturulacağını söyledi. Ürgüp ayrıca, burada son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuş yaban hayatını ve ağaç çeşitliliğini ve kaynak sularını canlandıracak projeler uygulayacaklarını belirtti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile imzalanan protokol gereği, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü için 9 sevgi evi ve 2 idari bina yapılacağını kaydetti. Ürgüp, Sivas'ın geçmişine ve tarihine sahip çıkma adına mezarlıklarda tek tip mezar projesinin uygulanmaya başladığını aktardı. Ürgüp, her mezara bir gül dikileceğine ve Halfelik Mezarlığı'nda yapılan düzenlemenin ardından buraya definlerin yeniden başlatılacağını anlattı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 49 yıllığına kiralanan tarihi Behrampaşa Hanı'nın, butik otel olacak şekilde restore edilerek turizme kazandırılacağını açıkladı. Ürgüp, belediye olarak restorasyon projeleri hazırlatılan Çorapçı Hanı, Söylemezler ve Kolağası konaklarının da bu dönemde restore edileceğini söyledi.

Doğan Ürgüp, 'prestij projesi' olarak değerlendirdiği Sivas'ın önemli tarihi eserleri arasında yer alan Ulu Camii ve çevresinde çevre düzenlemesi yapacaklarını dile getirdi. Sivas'ta Kent Meydanı'nın dışında iki ayrı meydan daha yapmayı planladıklarını anlatan Ürgüp, Merhum Muhsin Yazıcoğlu' anısına kültür merkezi yapılması için proje hazırlattıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sıcak Çermik'te yaşanan imar probleminin diyalog yoluyla çözüldüğünü ve burasının yatırımcı beklediğini de belirterek, öncelikle özel teşebbüsün burada yatırım yapmasını istediklerini söyledi. Bölgede belediyeye ait otel ve arsalarda yeni düzenlemeler yapacaklarını belirten Ürgüp, sağlık turizmine yönelik özel teşebbüsün otel yapmasını beklediklerini ve bu konuda bazı tekliflerin olduğunu açıkladı.

Ürgüp, "Bölgeye yatırım yapmak için önceliğimiz özel yatırımcı. Onlar yapmazsa biz belediye imkanlarıyla buraya otel yapabiliriz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir