18 Ağustos 2026
Altın 6769.37
BIST 14099.03
Dolar 47.9189
Euro 55.5161
Sterlin 64.8872
Ankara 27°C

"şiddet Gören Kadınların Yüzde 40'ı Hastanelik Oluyor"

"şiddet Gören Kadınların Yüzde 40'ı Hastanelik Oluyor"
Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak, Türkiye'deki kadınların yüzde 30'unun şiddet gördüğünü, şiddet gören kadınların yüzde 40'ının ise hastanede tedavi olduğunu söyledi. Kadına yönelik şi

Kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir konferans verildi. Konferansa, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı. Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öğretim Görevlisi Deniz Kader Şarlak'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Her şey Özgüvenle Başlar' konulu konferansta aile içi şiddetin ülkemizdeki durumu hakkında bilgiler aktarıldı. Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Şarlak, Türkiye'deki kadınların yüzde 30'unun şiddet gördüğünü söyledi.

Erkeklerin yüzde 34'ünün bu şiddeti kabul ettiğine işaret eden Kader Şarlak, kadına yönelik gerçekleştirilen şiddetin yarısına yakının hastanede tedavi ile sonuçlandığına vurgu yaptı. Şiddet görüp hastaneye başvuran kadın oranının yüzde 40 olduğunu belirten Şarlak, "Şiddete maruz kalan kadınların yüzde 57'si boşanmayı düşünüyor. Yüzde 39'u ise bu durumu kabulleniyor. Yüzde 26'lık bir oran ise bu durumun düzeleceği umudunu taşıyor. Şiddete uğrayan kadınların büyük bir bölümü de ne yazık ki susmayı tercih ediyor." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir