Bu sorunu çözmek için İçişleri Bakanlığı ile şiddete maruz kalan kadın ve çocukların polis tarafından korunmasını içeren protokol imzaladıklarını hatırlatan Kavaf, bundan sonra yaşanacak gelişmelerde kimin muhatap ve sorumlu olacağının belli olacağını ifade etti. Kavaf, imzalanan protokol ile önemli bir boşluğu doldurduklarının altını çizdi.
Kavaf, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı açıklamada, şiddete maruz kalan kadın ve çocukların korunmasında yasanın uygulanışında yaşanan bir takım eksikliklerden dolayı sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Kavaf, yaşanan sıkıntıların başında da Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne giden davalarda cezalandırılmasının geldiğini kaydetti.
İçişleri Bakanlığı ile dün yapılan protokolün önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Kavaf, şöyle konuştu; "4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve Türk Ceza Kanunu (TCK)'nda bir değişiklik yapılmıştı. Yasanın uygulanışında yaşanan bir takım eksikliklerden dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşandı. Özelikle AİHM'e giden davalarda Türkiye cezalandırıldı. Şiddet mağduru kişi karakoldan evine döndüğünde daha ağır şiddete maruz kalıyor, bazen ölebiliyordu. Ama bunun sorumlusu muhatabı net olarak bulunamıyordu. Çoğunlukla da devlet bu işin muhatabı olarak cezalandırılıyordu. Dün imzaladığımız protokolle, şiddet mağduru karakola gittiğinde, bundan sonraki hayatını nerede ve nasıl devam ettireceğini bildiren bir form dolduracak. Bu formun altını karakolda görevli polis, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) görevlisi ve şiddet gören kadın imzalayacak. Bundan sonraki gelişmeler konusunda da herkesin iradesi resmen beyan edildiği için yaşanacak gelişmelerden kimin muhatap alınacağı ve sorumlunun kim olduğu açıkça ortaya çıkmış olacak. Bu konuda bir boşluk vardı, bu boşluk dolduruldu."
Kavaf, aile okulu açılması ve ailenin korunması için yerel yönetimleri teşvik ettiklerini belirterek, toplumun temel birimi ailenin, yaşatılması ve korunması için aile okuluna önem verdiklerini kaydetti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Devlet Bakanı Kavaf'a, sokak çocukları, sokakta çalışan çocuklar ve belediyenin bu çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi.
Kavaf, daha sonra şehirdeki çocuk yuvalarını ziyaret etmek üzere belediyeden ayrıldı.

