Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, yeni sezonda Side destinasyonuna gelen Rus ve İngiliz turist sayısında yüzde 10'luk artış beklediklerini söyledi. Dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de aktif turizm sezonu başladı. Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, geçen yıl turizm sezonunu küresel ekonomik krizin gölgesinde yüzde 7'lik gelir kaybıyla kapattıklarını ifade etti. Geçen yıl Side bölgesine 3 milyon turistin geldiğini hatırlatan Barut, 2010'da ise bu rakamının 3 milyon 500 bin olmasını beklediklerini kaydetti. Bölgeye gelen turist ağırlığını başta Almanlar olmak üzere yüzde 60'nı Orta Avrupa ülke vatandaşları olduğunun altını çizen Barut, son 2 yılda Side'ye gelen İngiliz ve Rus turistlerde geçmiş yıllara göre büyük artış olduğunu belirtti. Barut, "Side'de aktif turizm sezonu başladı. 2010 turizm sezonunn çok iyi geçeceğine inanıyorum. Side zaten dünya turizminde bir marka. Bölgemizdeki oteller dünyanın ilk 100 gözde oteller arasında yer alıyor. Müşteri yoğunluğumuz Orta Avrupa ülkeleri. Fakat 2 yıldır bölgemizde İngiliz ve Rus turist sayısında büyük artış var. İngiliz pazarı çok aktif. Rus ve İngiliz turistlerde bu yıl yüzde 10'luk bir artış bekliyoruz. Bu yıl olagan üstü bir gelişme yaşanmazsa çok iyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum." diye konuştu.
Rus Mobaly Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baronov, Rus turistlerin bu yılda gözde tatil mekanın Antalya olduğunu söyledi. Rus turistlerin tatil tercihlerinin 2010'da İspanya, Yunanistan, Tunus, Portekiz ve Mısır yerine Türkiye'yi tercih edeceğini belirten Andrey Baronov, Rus ekonomisinin küresel ekonomik krizin pençesinden kurtulduğunu ifade etti. Baranov, Türkiye'ye gelen Rus turistlerin tatillerini Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye, Fethiye Ölüdeniz, Kapadokya bölgesi, İstanbul ile Antalya'nın Alanya, Kemer, Kaş, Serik Belek, Finike, Manavgat, Side ve Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB)'ne geldiğini belirtti. Baranov, Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke vatandaşlarının dünya tatil yapmada birinci tercihlerinin Antalya olduğunu dile getirdi.
Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi İngilizce profesyonel turist rehberi Mehmet Reşat Akıl, Side bölgesine gelen İskandinav ve İngiliz turist sayısında yüzde 10 ile 15 arasında bir artış beklediklerini söyledi. Akıl, bölgeye 250 bin civarında İskandinav ve İngiliz turist gelmesini beklediklerini dile getirdi.