07 Kasım 2026
Altın 6555.41
BIST 11482.6
Dolar 50.1424
Euro 55.9075
Sterlin 66.7698
Ankara 5°C

Side'ye Gelecek Ukraynalı Turist Sayısında Yüzde 30 Artış Bekleniyor

Side'ye Gelecek Ukraynalı Turist Sayısında Yüzde 30 Artış Bekleniyor
Side destinasyonu, Alman Berlin ve Moskova MITT'ten sonra 16. Ukrayna Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı(UITT)'nda da yoğun ilgi gördü. Side

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı yazılı açıklamada Kiev'deki fuara 60 ülkeden 850 şirketin katıldığını bildirdi. Side Belediyesi'nin 17-20 Mart Moskova MITT Fuarı ardından yönünü Kiev'e çevirdiğini belirten Uçar, sezon öncesi WTM Londra, Utrecht Hollanda, Prag Çek Cumhuriyeti, ITB Berlin Almanya, Moskova MITT ve Kiev UITT Ukrayna Fuarı'na katıldıklarını bildirdi.

Uçar, "Katıldığımız bütün fuarlarda bölgemize yoğun bir talep var. Kiev'de açtığımız standımıza Ukraynalıların ilgisi bizleri sevindirdi. Belediye olarak Kiev katıldığımız son fuardı. Sezon öncesi hayata geçirdiğimiz Kentsel Dönüşüm Projesi (KDP) Ukraynalılardan ilgi gördü. 2010'da geçen yıla göre Side'ye gelen Ukraynalı turist sayısında yüzde 30 artış bekliyoruz. Ukraynalı turistlerin yüzde 90'nın eğitim düzeyi yüksek olmasında ötürü tüketim harcamaları bazı Avrupa ülkelerinden çok ileri. Bu anlamda Ukraynalı turistler 'kaliteli turist' statüsüne giriyor. Ülkemiz ile Ukrayna arasında vize sorununun olmaması turizm açısından artı bir değerdir." dedi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir