Altın 5680.806
BIST 10569
Dolar 42.3261
Euro 49.2516
Sterlin 55.7486
Ankara 9°C

Sigortasız Çalıştıklarını İddia Eden Tekstil İşçileri Eylem Yaptı

Sigortasız Çalıştıklarını İddia Eden Tekstil İşçileri Eylem Yaptı
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde bir tekstil fabrikasında sigortasız çalıştıklarını, maaşlarını eksik aldıklarını iddia eden işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde bir tekstil fabrikasında sigortasız çalıştıklarını, maaşlarını eksik aldıklarını iddia eden işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

OSB'de bir tekstil fabrikasında çalışan 70 işçi, kasım ayında faaliyete geçen fabrikada sigortasız çalıştırıldıklarını ve maaşlarını eksik aldıklarını iddia ederek, fabrika önünde eylem yaptı. Soğuk havada fabrika önünde ateş yakıp ısınan işçiler, haklarını alamadıklarını belirterek, devlet görevlilerinden yardım istedi.

SGK ve İŞKUR yetkililerine durumu bildirdiklerini belirten işçilerden Bekir Serttoprak, "Bizler ekmek parası için düşük bir ücretle çalışıyoruz. Kasım ayında faaliyete geçen fabrikada hakkımız olan ücreti alamıyoruz. Bizim tek isteğimiz evimize ekmek götürmek, ancak bizim hakkımızı vermiyorlar. Bizleri sigortasız çalıştırıyorlar, mesaimizi yansıtmıyorlar. Biz bu durumu SGK’ya, İŞKUR’a, BİMER’e bildirdik ama bir dönüş yapılmadı. Devlet yetkililerinden yardım istiyoruz.” dedi.

İşçilerden Hacı Davut İbiş de "İşçinin hakkını yiyenlere karşı hükümetten yardım bekliyoruz. Yozgatlı siyasetçiler buradan oy alıp gitti, Yozgat’ı unuttu. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Asgari ücret 774 lira ama burada çalışan işçiler 500 lira dahi alamıyorlar. Mesaileri vermiyorlar. Biz devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz.” diye konuştu. Eylemin yapıldığı fabrika önünde jandarma, herhangi bir olay yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir