1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Şiir Meydanı'nın Üçünçüsü 10 Haziran'da
Şiir Meydanının Üçünçüsü 10 Haziranda

Şiir Meydanı'nın Üçünçüsü 10 Haziran'da

Şiir Derneği tarafından bir açık edebiyat etkinliği olarak düzenlenen Şiir Meydanı’nın üçüncüsü 10 Haziran Pazartesi günü saat 18.

A+A-

Şiir Derneği tarafından bir açık edebiyat etkinliği olarak düzenlenen Şiir Meydanı’nın üçüncüsü 10 Haziran Pazartesi günü saat 18.30’da Alayköşkü, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi’nde düzenlenecek.

Programda, İstanbul’da yaşayan ve halen Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Amerikalı şair Mel Kenne; günümüz Türk Şiiri’nin ve günümüz Türk Çocuk Edebiyatı’nın önemli ismi Mevlana İdris; 2013 Metin Altıok Şiir Ödülü’nün sahibi Cenk Gündoğdu; “Kötü Şair Şerafettin” mahlasıyla tanınan, “güncel edebiyat” akımının bir temsilcisi Şerafettin Kaya şiirlerinden örnekler sunacak.
Şiir Meydanı, 3 Haziran 1963 tarihinde yitirdiğimiz büyük Türk şairi Nazım Hikmet’i anmak adına Nazım Hikmet ile Pablo Neruda arkadaşlığı temasını işleyecek. Yazar ve çevirmen Serdar Çelik de 20. yüzyılın bir başka büyük şairi olan Şilili Pablo Neruda’nın Nazım Hikmet’e yazdığı, bilinmeyen bir şiirini izleyenlere sunacak.
Şiir Meydanı dünya şiir organizasyonlarından haberler vermeyi sürdürüyor. Adnan Özer, Mayıs’ın ilk haftasında Irak Babil Kültür ve Sanat Festivali’nin şiir programı hakkında bir sunum yapacak.
CİHAN

Şiir Meydanı'nın üçünçüsü 10 Haziran'da

Şiir Meydanı'nın üçünçüsü 10 Haziran'da

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.