08 Ağustos 2026
Altın 6659.71
BIST 13779.39
Dolar 47.6791
Euro 55.1258
Sterlin 64.2836
Ankara 22°C

Siirt Turizminin Geliştirilmesi Projesi'ne Avrupa Delegasyonu'ndan Onay

Siirt Turizminin Geliştirilmesi Projesi'ne Avrupa Delegasyonu'ndan Onay
Siirt Valisi Ahmet Aydın, uzun zamandır üzerinde çalışılan Siirt Turizminin Geliştirilmesi Projesi'nin Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından onaylandığını bildirdi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, uzun zamandır üzerinde çalışılan Siirt Turizminin Geliştirilmesi Projesi'nin Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından onaylandığını bildirdi.

        Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (İPA) kapsamında hazırlanan projenin bütçesinin 4.5 milyon euro olduğunu belirtti.

        Siirt'te devam eden yatırımlarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'da bulunan Vali Aydın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, uzun zamandır üzerinde çalışılan projenin sonuçlanması için çalışmaların yoğunlaştırılmasını talep etti. Yapılan bir dizi görüşmelerden sonra 'Siirt Turizminin Geliştirilmesi Projesi' Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından onaylandı.

        Projede emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Aydın, projenin Siirt'in turizmin altyapısının geliştirilmesinde büyük katkısı olacağını kaydetti.

        Projenin Siirt ve Tillo'da uygulanacağını söyleyen Vali Aydın, "İnanç ve kültür turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olan ilimizin, Avrupa Delegasyonu tarafından kabul edilen bu projemizle ilimizin turizm alt yapısı güçlendirilecektir. Özellikle Tillo'da bulunan kültürel varlıklar, tarihi dokusuna uygun iyileştirilip, korunacak ve yaşatılacaktır. Bu projenin Siirt ve Tillo'yu dünyaya daha etkin tanıtılmasına büyük katkısı olacaktır. Çalışmalarımızı buna göre planlayıp, hızlandıracağız. Kaybedecek bir dakikamız bile yok." dedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir