1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şimşek: Gezi Parkı Eylemi Masum Başladı Ama
Şimşek: Gezi Parkı Eylemi Masum Başladı Ama

Şimşek: Gezi Parkı Eylemi Masum Başladı Ama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Taksim Gezi Parkı eyleminin masum gösteri olarak başlamasına rağmen kötü niyetli kişilerce büyütüldüğünü söyledi.

A+A-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Taksim Gezi Parkı eyleminin masum gösteri olarak başlamasına rağmen kötü niyetli kişilerce büyütüldüğünü söyledi.

Bakan Şimşek, Batman Ticaret Sanayi Odası'nın (BATSO) yeni yönetimini ziyaret etti. Burada İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı ile başlayan ve Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan protestoları değerlendiren Bakan Şimşek, ülkeyi daha çok büyütmek ve demokratik standartlarını daha da iyileştirebilmek için çalıştıklarını belirterek, son 10 yılda hem ülkenin temel hak ve özgürlüklerini, demokratik standartlarını iyileştirdiklerini hem de insanların milletin refahını artırdıklarını vurguladı.

Bakan Şimşek, ülke genelinde huzur ve barış ortamı nın olduğunu ancak bunu hazmedemeyen kesimlerin o masum protestoyu kendi amaçları doğrultusunda kullanma çabası içerisine girdiklerini ifade etti.

İstikrarsızlıktan, kaostan medet umanların, hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyleyen Bakan Şimşek, "İnsanların hukuk içerisinde meşru hak taleplerini bu çerçevede gösterilerini, protestolarını saygıyla karşılıyoruz. Ama bunun kamuya zarar verecek, siyasi istikrarsızlık, ekonomik istikrarsızlık doğuracak bir kaos ortamını yaratacak bir denkte olmasını tabii ki ülke ve millet olarak hiç kimsenin, hiçbir ülkenin müsamaha etmesi söz konusu değil.” dedi.

Türkiye ekonomisinin temellerini sağlam olduğunu belirten Bakan Şimşek, son 10 yılda çok önemli yapısal reformlar gerçekleştirdiklerini, bu yapısal reformların Türkiye'nin ekonomisini bu tür şoklara bu tür girişimlere karşı çok dirençli hale getirdiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin son 60 yılın en büyük küresel krizini kalıcı bir tahribat yaşamadan başarıyla geçtiğine dikkat çeken Şimşek, "Türkiye’nin genel olarak bilançosuna baktığımız zaman çok sağlam. Bu olaylar yaşanmadan önce huzur, barış ve siyasi istikrar, gündemdeki projeler Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından önemliydi. Aslında bu olayların hemen ondan sonrada patlak vermiş olması, sonradan büyük bir istismara dönüştürmüş olması ve hala bu istismarda ısrarcı olması aslında manidardır." diye konuştu.

Hiç bir ülkenin kaos ortamına izin veremeyeceğini söyleyen Bakan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye’nin bir yandan Kürt meselesini yönelik olarak demokrasi içerisinde temel hak ve özgürlükler içerisinde kalıcı bir çözüm bulma çabasında iken çözüm sürecini başarıyla vurguluyorken, olayların bu kadar çok çarpıtılması milletimiz açısından manidardır, anlamlıdır. Herkesin bu fitneyi görmesi gerekiyor, bu büyük bir oyundur ama dediğim gibi milletimiz bunu aşacaktır. Biz demokrasi içerisinde tabii ki bütün sorunlarımızı çözeceğiz. Bizden farklı düşünenlere karşı saygımız var. Onları da anlıyoruz. Onların da sesini duyduk. Ama hiçbir ülke kaos ortamına izin veremez.”
CİHAN

Bakan Şimşek: Gezi Parkı eylemi masum başladı ama kötü niyetliler büyüttü

Bakan Şimşek: Gezi Parkı eylemi masum başladı ama kötü niyetliler büyüttü

Bakan Şimşek: Gezi Parkı eylemi masum başladı ama kötü niyetliler büyüttü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.