Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, oyuncu Nuri Alço ile Engin Çağlar'ın da katıldığı sinema kurslarının son dersinde İzzet Günay, kursiyerlere oyuncu olmanın sırlarını anlattı. Oyunculukta en önemli etkenlerden birinin güzel konuşma olduğuna işaret eden Günay, güzel konuşabilenlerin kamera karşısında rahat ettiğini ve performansının da iyi olduğunu söyledi. Bunun yanında senaryonun da oyuncular için önemli bir husus olduğunu vurgulayan Günay, oyuncunun senaryoyu iyi okuması, önerilen rolün kendisine uyup uymadığını iyi tartması gerektiğini belirtti. Namuslu oyuncu olmanın da sinemadaki etkisinin büyük olduğuna işaret eden Günay, setteki arkadaşlarıyla, rejisörle, ışıkçısıyla herkesle iyi geçinen, rol çalmayan, arkadaşlarının işini kolaylaştıran oyuncunun bunun mükafatını sinemadan mutlaka alacağını kaydetti.
Günümüz dizi ve filmlerinde rol alan oyunculara da övgüler yağdıran Günay, yeni nesli çok başarılı bulduğunu ve birçoğunun aksine genç oyuncuların, eğitimleri, yetenekleri ile eskisine göre çok daha başarılı olduğunu savundu. Oyunculuğun anlatılarak öğrenilecek bir iş olmadığına da vurgu yapan Günay, oyuncu olmak isteyenlerin önce buna inanması gerektiğini, aynı zamanda biraz da olsa meziyetli olması gerektiğini hatırlattı.
İpekyolu Film Festivali'ni de çok başarılı bulduğunu ifade eden Günay, "Festivaller şehre ruh getirir. Ancak sadece havai fişek atmakla olmaz. Halkın da böyle festivallerde olması gerekir. Bursa'da da bunu görüyoruz." dedi. Günay'ın oyunculuk dersinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sinemanın herkesin hayatında bir parça olduğunu söyledi. Festival kapsamında düzenlenen sinema kurslarında öğrencilere sinemanın ve hayatın inceliklerinin usta sanatçılar tarafından öğretildiğine işaret eden Başkan Altepe, tüm mesleklerde ve hayatın her alanında bu inceliklerin bulunduğunu ve gösterilenleri tatbik etmenin başarının yolunu açtığını kaydetti.
Başkan Altepe, daha sonra sinema kurslarına katılan 47 kursiyere sertifikalarını, usta sanatçılar İzzet Günay, Nuri Alço ve Engin Çağlar ile birlikte verdi. İzzet Günay, sinema kurslarına katıldığı ve sinemaya verdiği önem için Başkan Altepe'ye bir sertifika sundu.
Başkan Altepe, daha sonra yine festival kapsamında açılan 'Türk Sinema Tarihinden Film Setlerinden Kareler Sergisi'ni gezdi. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde Necip Sarıcı'nın arşivinden 95 fotoğrafın yer aldığı sergi, izleyenleri 1940'ların sinema setlerine götürdü. (CİHAN)

