1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sınırda büyük patlama
Sınırda büyük patlama

Sınırda büyük patlama

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Es-Saleme Kapısı yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirmelere göre 50 kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

Muhalif Şehba Press Ajansı, Halep'in Azez ilçesine bağlı kapının yakınındaki garajda, bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu 50 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Ölülerin ilçe hastanesi morguna kaldırıldığı belirtilen haberde, patlamada çok sayıda kişinin yanarak yaşamını yitirdiği, yaralıların çevredeki hastaneler ve Türkiye'ye kaldırdığı kaydedildi.

Olay bölgesinde yaralılara ilk müdahalenin, bölgedeki İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekiplerince yapıldığı da ifade edildi.

Bölgedeki aktivistlerden Salih Ebu Leyla da yaptığı açıklamada, patlamanın sınırdaki aracıların bulunduğu garajda meydana geldiğini belirterek, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Olay mahallinde çıkan yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü dile getiren Ebu Leyla, "Patlama bölgesinde çok sayıda insan cesedi bulunuyordu. Tam sayıyı vermek imkansız. Kilis hastanelerine kaldırılan yaralılardan çok sayıda kişinin öldüğü bilgisini aldık" dedi.

Öte yandan daha önce, patlama nedeniyle Kilis'e getirilen 48 kişiden 11'inin yaşamını yitirdiği belirtilmişti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.