21 Ağustos 2026
Altın 7081.66
BIST 14489.09
Dolar 48.0587
Euro 56.2996
Sterlin 65.4294
Ankara 30°C

Sinop'ta Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor, Trafik Rahatlıyor

Sinop'ta Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor, Trafik Rahatlıyor
AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, trafik akışının rahatlaması için yol yapım çalışmalarına hız verildiğini söyledi. Sinop'un

Sinop'un Cumhuriyet tarihinde ilk kez şantiye haline geldiğini kaydeden Cengiz Tokmak, "Karadeniz Sahil Yolu'nun, Orta Karadeniz ayağını oluşturan Yakakent-Sinop yolu, Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Saraydüzü-Kargı güzergahı ile Boyabat-Kastamonu duble yolu ve Ayancık-Sakız yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Helaldı - Çatalzeytin yolunda çalışmalar ise çok yakında başlıyor. Şu an itibariyle şantiye kuruldu. Sinop kent girişinde sürdürülen yol yapım çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Çalışma tamamlandığında kentimiz modern bir ile yakışır şehir girişine kavuşacak." dedi.

Başkan Tokmak, 2001 yılına kadar karayollarının proje bitirme ortalaması 16 yıl iken, 2009 yılı itibariyle bu oranın 4,5 yıla düştüğünü söyledi. Başbakan'ın Ulaştırma Bakanı'na verdiği talimatla karayolları yol şantiyelerinin 3 vardiya, yani 7 gün 24 saat aralıksız olarak çalıştığını vurgulayan Tokmak, "Şunu net olarak söyleyebiliriz ki, cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerin tümünden daha fazlası AK Parti iktidarı döneminde yapıldı." ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir