1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sivas Turizmi Markalaşacak
Sivas Turizmi Markalaşacak

Sivas Turizmi Markalaşacak

Sivas'ın turizm potansiyeli, Marka Kentler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibinin yapacağı çalışmayla belirlenecek.

A+A-

Sivas'ın turizm potansiyeli, Marka Kentler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibinin yapacağı çalışmayla belirlenecek. Çelik, yaptığı 2 aylık çalışma sonrası, Ege kıyıları tatil beldelerinin alternatif arayışı içinde olduğunu belirterek, "Bunu gören devlet, 2023 stratejileri içinde turizmi Anadolu’ya yayma politikası geliştirdi. Sivas da belirlenen 15 marka kentten biri oldu.” dedi.

Gaziantep Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Marka Kentler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, 'Sivas Turizmini Markalaştırma Projesi' kapsamında yürütülen çalışma ile ilgili olarak bilgi verdi. Çalışma sonrası hazırlanacak paket programlar, acenteler aracılığı ile pazarlanarak Sivas'a turist çekilmeye çalışılacak.

Valilikte düzenlenen toplantıda projeyle ilgili bilgi veren Çelik, fazla turist gelmesinin, para kazanıldığı anlamına gelmediğini ifade etti. Dışarıdan bakan birisi olarak, Sivas’ın sadece Divriği Ulucami’den ibaret bilindiğine işaret eden Çelik, “Ekiple beraber dolaşmaya başladığımız zaman 2 aydır çok kapsamlı geziler yapıyoruz. Öncelikle hangi marka değerlerimiz var onları tespit ediyoruz. Sivas, inanılmaz marka değerlerine sahip bir şehir. İnşallah markalaşma süreci hem dışarıya karşı Sivas’ı anlatacak, aynı zamanda ilçeler ve merkezde de Sivas’ın marka değerini inanılmaz yükseltecek.” şeklinde konuştu.

“TURİST SAYISINI YETERLİ GÖRMÜYORUZ”

Vali Zübeyir Kemelek ise 2 aydır markalaşma ile ilgili çalışmaların, bundan sonra turizmin içinde olan seyahat acentaları ve otelciler gibi bütün katılımcıların iştikakıyla süreceğini belirterek, 'Sivas turizmini nasıl ileriye götürebilir ve markalaştırabiliriz?' Bunun üzerinde durduklarını ifade etti. Vali Kemelek, şöyle dedi:

“Artık her şeyi bir ürün gibi düşünmek lazım, paketlenmiş. Nasıl marketten bir şey alıyorsanız, turizmin de öyle algılanması lazım. Şu an mevcut olan tarihi değerlere haiz yerler, binalar, coğrafi güzellikler, bunların hepsini toparlayıp bir ürün haline getirmeye çalışıyoruz. Bu 2 aylık süreç içerisinde Sivas halkının büyük desteğini gördük. Türkiye ekonomisi açısından turizmin büyük önemi var. 2023 hedeflerine bakıldığında, eğer turist sayısı 12 milyonlardan 60 milyonlara çıkacaksa, bunun bir kısmını da Sivas’ın alması lazım. Şu andaki durumu biz yeterli görmüyoruz. Tanıtımı yapılan bu proje Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından finanse ediliyor. Valilik, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da destekleniyor. Bu bir başlangıç, inşaallah bu çalışmayı bitirdikten sonra yoğun bir tanıtım faaliyetine gireceğiz. Zaten yaz aylarında hemşehrilerimiz yoğun bir şekilde Sivas’a geliyor. Onların da gelişini fırsat bilerek, tarihi eserlerle ilgili fotoğraf işlerini hazır hale getireceğiz.” Vali Kemelek, Kongre Müzesi ile Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Toplantıya; Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da katıldı.


CİHAN

Sivas turizmi markalaşacak

Sivas turizmi markalaşacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.