22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9626
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Sivas'ta Domuz Gribi Salgınına Karşı Öğrencilere Maske Dağıtıldı

Sivas'ta Domuz Gribi Salgınına Karşı Öğrencilere Maske Dağıtıldı
Sivas'taki okullarda grip nedeniyle devamsızlıkların artması sonrası tedbirler artırıldı. Kamu Çalışanları Hak Sendikası Konfederasyonu (Hak-Sen) okullarda öğrencilere tıbbi maske dağıttı. Hak-Sen Konfederas

Hak-Sen Konfederasyonu üyeleri, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda domuz gribine dikkat çekmek amacıyla maske dağıttı. Dağıtım öncesi öğrencilere H1N1 domuz gribi hakkında bilgi verildi.

Sağlık Hak-Sen İl Temsilcisi Tansu Özdemir, gripten korunmak için ellerin sık sık sabunlu suyla yıkanması, havasız ortamlarda bulunulmaması ve özellikle bu dönemde tokalaşılmaması ve öpüşülmemesi tavsiyesinde bulundu.

Özdemir, "Okullarda çocuklarımızın grip salgınına karşı korunması amacıyla sendika olarak öğrenci ve öğretmenlerimize tıbbi maske dağıtma kararı aldık. Her yıl bu aylarda rutin grip salgınlarına karşı böyle bir tedbire başvurmayı toplumsal sorumluluk ve duyarlılık olarak görüyoruz." dedi.

Açıklamaların ardından sendika üyeleri sınıfları gezerek tıbbi maskeleri öğrenci ve öğretmenlere dağıttı. Maske alabilmek için öğrenciler zaman zaman birbirleriyle yarıştı. Dağıtım sonrası öğrenci ve öğretmenler maskeli şekilde derslere devam etti.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir