Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) 9. dönem yönetim kurulunu kabulünde konuşan Yılmaz, Gaziantep'in İstanbul'dan sonra en fazla göç alan şehir olduğunu hatırlatarak, göçün olduğu yerde eğitim sorununun kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, göçün, birçok beklentiyi beraberinde getirdiğini ifade etti. İnsanların, öncelikle karnını doyurmak amacıyla göç ettiğini söyleyen Yılmaz, "Tabi çok iyi eğitimli olsalar bulundukları yerde kalırlar. Göçün olduğu yerde eğitim sorunu da oluyor. İşsizlik ve eğitim sorunu birleştiğinde de güvenlik için başlı başına bir risk teşkil ediyor. O yüzden Gaziantep'te bu sorunların aşılması gerekiyor. Yani güvenliğin yönetilebilir düzeyde olmasının devamı ve suçların aşağı çekilmesi için ilgili kurumlar tarafından göçün getirdiği sorunları minimize edecek tedbirlerin alınması gerekiyor." diye konuştu.
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Teymur ise şehir ve ülke sorunlarına çözüm önerileri getirmeye devam edeceklerini söyledi. GAGİAD 9. dönem yeni yönetim kurulu, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ı ziyaret etti. GAGİAD Başkanı Ertuğrul Teymur, yönetim kurulunu tanıtarak, yeni dönem faaliyetlerinden ve projelerinden bahsetti. GAGİAD'ın kuruluşundan bugüne geçen 17 yıl içerisinde aynı prensip ve ilkelerle kent ve ülke sorunlarına çözüm önerileri getirmeye devam ettiğini belirten Teymur, "Derneğimiz, genç işadamlarında bulunan bilgi birikimi, dinamizmi ve potansiyeli bir araya getirerek ortaya çıkarmayı ve toplum yararına harekete geçirmeyi kendisine temel hizmet ve ilerleme anlayışı olarak kabul etmiştir." dedi.
GAGİAD ve GAGİAD gibi güçlü ve öncü sivil toplum kuruluşlarının her zaman emniyet teşkilatı ile entegreli ve uyum içinde çalışmalar yürütmesi gerektiğini belirten Teymur, şöyle dedi: "Toplumun huzuru ve güvenliği için elbette ki halkla büyük bir işbirliği içinde yürütülmelidir. Çünkü emniyet teşkilatı insanlara dönük hizmetler sunan bir teşkilattır. Öte yandan sokak çocuklarının ve eğitimsiz genç kızlarımızın eğitime yönlendirilmesi, ailelerinin bilinçlendirilmesi de toplumun yararına olacaktır. Biz GAGİAD olarak her zaman Gaziantep Emniyet Teşkilatı ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunup güç birliği yapmaya ve destek olmaya hazırız."
(CİHAN)