1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Söke'de Çevre Günü Kutlandı
Sökede Çevre Günü Kutlandı

Söke'de Çevre Günü Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Aydın'ın Söke ilçesinde de çeşitli programlarla kutlandı!

A+A-

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Aydın'ın Söke ilçesinde de çeşitli programlarla kutlandı. Bu kapsamda okullardan öğretmen ve öğrenciler, çevreye dikkat çekmek için yürüyüş yaptı. Dere, İstasyon, Kubilay ve Aydın caddelerinden geçen yürüyüş, Belediye Meydanı’nda son buldu. Belediye Bandosu eşliğindeki yürüyüşte öğrenciler, ellerinde Çevre Günü’ne özgü mesajlar içeren dövizler taşırken güzergâh üzerindeki ev ve işyerlerinden vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Daha sonra meydanda devam eden kutlamalara Söke Belediye Başkan yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Şube Müdürü Yaşar Badur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Tuna, yaşlı Dünya'da çevrenin giderek olumsuz etkilendiğini, insanoğlu olarak büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olunduğunu söyledi. Tuna, herkesi doğaya ve çevreye sahip çıkmaya çağırdı.

Ardından Söke Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen En Güzel Bahçe yarışmalarına bugüne kadar katılanlara teşekkür belgesi verildi. Siteler kategorisinde Güzelevler, Onur, Halay, Yapıkent, Özgü ve Cem Sitelerine Mavi Bayrak ve teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca yine belediye tarafından her yıl düzenlenen atık pil toplama yarışmasında birinci olan Avşar Köyü İlköğretim Okulu, ikinci Hilmi Fırat Anadolu Lisesi ve üçüncü Hacı Kazımoğlu İlköğretim Okulu’na belge ve hediyeleri verildi. CİHAN

Söke'de Çevre Günü kutlandı

Söke'de Çevre Günü kutlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.