10 Şubat 2026
Altın 7084.54
BIST 12433.5
Dolar 43.588
Euro 51.9526
Sterlin 59.7114
Ankara 7°C

Solucan Gerekçe Oldu; Rusya’dan Bürokratlara Twitter Uyarısı

Solucan Gerekçe Oldu; Rusya’dan Bürokratlara Twitter Uyarısı
Rusya’da yönetim, üst düzey bürokrat ve hükümet üyelerinin sosyal paylaşım ağı Twitter’i kullanmaları sınırlandırılıyor.

Rusya’da yönetim, üst düzey bürokrat ve hükümet üyelerinin sosyal paylaşım ağı Twitter’i kullanmaları sınırlandırılıyor.
İzvestiya gazetesinin haberine göre, yöneticilere Kremlin’den bir tavsiye yazısı gönderildi. Yazıda, olası bir skandala yol açmamaları için kendi Twitter hesaplarında azami derece düzgün ve doğru bilgiler girmeleri tavsiyesinde bulunuldu. Yazıda ayrıca, yetkililerin bu tavsiyeye kulak asmamaları durumunda Twitter kullanımının yasaklanacağı uyarısı yapıldı.

Diğer yandan söz konusu uyarı yazısının, son dönemlerde gerçekleşen skandallarla ilgili olduğu düşünülüyor. İlk olarak 2010 yılında Başkan Medvedev, Kirovsk Bölgesi Valisi Nikita Belih’i Hükümet toplantısı sırasında Twitter kullanırken yakalamış ve herkesin içinde azarlamıştı.

Aynı yılın Ekim ayında ise, Tiver Bölgesi Valisi DimitryZelenin blogunda “Kremlin’de Almanya lideri onuruna verilen yemek sırasında tabakta bulunan bir solucanın fotoğrafını” paylaşmıştı. Bazı yöneticilerin ise kendilerine Twitter üzerinden soru soranlara skandal cevaplar vermesi sert eleştirilere neden olmuştu.

Rusya’da 33 vali aktif olarak Twitter hesabı kullanıyor. İçlerinde en aktifi 24 bin twitle Kirovsk Bölgesi Valisi Nikita Belih. Onu 11 bin twitle İvanov Bölgesi Valisi Mihail Men takip ederken, St. Petersburg Valisi Georgy Paltavçenko ise 5 bin twit ve 90 bin takipçiye sahip.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir