17 Aralık 2025
Altın 5925.993
BIST 11322.81
Dolar 42.7221
Euro 50.1059
Sterlin 56.9676
Ankara 3°C

Somalili Bakan Ahmed: Gönlümüzde 1 Numarasınız

Somalili Bakan Ahmed: Gönlümüzde 1 Numarasınız
Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu'nun misafiri olarak Türkiye’ye gelen Somali Cumhuriyeti Sağlık, Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed ile beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)'nun misafiri olarak Türkiye’ye gelen Somali Cumhuriyeti Sağlık, Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed ile beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Osman Abdi Omar, Genel Koordinatör Müstakim Waid, ESAFED Başkanı ve Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, ESAFED Başkan Yardımcısı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Uslu ile ESAFED tarafından Somali’de kurulacak Türk hastanesinin başhekimi Dr. Lokman Çam’ın da katıldığı görüşme, samimi bir havada geçti.

Ziyaretten büyük onur duyduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, Bakan Ahmed'e İzmir'le ilgili çalışmalar ve genel durum hakkında özet bilgiler verdi. Şehrin fuarcılık geleneğini de anlatan Kocaoğlu, EXPO 2020 adaylığını anlatarak, “Somali’nin Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üyesi olmak için başvuruda bulunduğunu öğrendik. 2013 Kasım ayında yapılacak oylama için sizden destek istiyoruz.” dedi.

Türkleri ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Bakan Marian Qasim Ahmed ise, “Somaliler için Türkiye her zaman birinci sıradadır. İzmir çok güzel, İzmirliler daha da güzel. Çok misafirperver ve çalışkan insanlar. Sizin sayenizde şehirde yapılan her şey çok güzel.” şeklinde konuştu. CİHAN

Somalili Bakan Ahmed: Gönlümüzde 1 numarasınız

Somalili Bakan Ahmed: Gönlümüzde 1 numarasınız

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir