1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı
Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı

Bahar ve Nihal Candan olarak tanınan sosyal medya fenomenleri, "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla gözaltına alındı. Bahar Candan OnlyFans üzerinden kazandığını söyleyerek bir ayda 1 milyon TL gibi bir gelir kazandığını iddia etmişti.

A+A-

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Alisya Bahar Candan, kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam hakkında, "suç gelirlerinin aklaması" suçundan gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul'da Beşiktaş ve Şişli ile Kars'ta yaptıkları operasyonda 3 şüpheliyi yakaladı.

Şüpheliler, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "Yazılı ve görsel medya organlarında 'Fenomen Bahar ve Nihal Candan sazan sarmalı vurgunu ile suçlanıyor` içerikli haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Örgüt Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından yürütülen soruşturmada; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırıldığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında; şüpheliler A.B.C., G.Ç. ve H.İ.S. 14/11/2023 tarihinde Suç Örgütüne Üye Olma ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından gözaltına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.