1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu’ya Baba Tavsiyesi: Chp Ne Derse Tersi Doğrudur
Soylu’ya Baba Tavsiyesi: Chp Ne Derse Tersi Doğrudur

Soylu’ya Baba Tavsiyesi: Chp Ne Derse Tersi Doğrudur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’nin ortaya koyduğu Başkanlık Sistemi'nin ülkeyi bölmeyeceğini söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’nin ortaya koyduğu Başkanlık Sistemi'nin ülkeyi bölmeyeceğini söyledi. Soylu, Başkanlık Sistemi’ne karşı çıkan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’ne babası Hasan Soylu’nun tavsiyesi ile örnek verdi. Genel Başkan Yardımcısı Soylu, “Başkanlık sistemini tarif ediyorum; Çok basit bir şekilde tarif ediyorum. Gerçi kendimi yormaya gerek yok. Babam bana dedi ki babam iyi bir siyasetçidir, 'Oğlum sana bir tek şey söylüyorum. CHP ne derse tersi doğrudur.’”diye konuştu.

AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Eskişehir’de partisinin Siyaset Akademisi toplantısına katıldı. AK Parti'nin ve hükümetin yapmış olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek dönem için Başkanlık Sistemini önermesine de destek verdi. Ülkenin Başkanlık Sistemi ile bölünmeyeceğini savunan Soylu, “1990'lı yıllarda bu ülkenin kaç iline gazete gitmiyordu? Kaç iline öğretmen, doktor gitmiyordu? Bu ülkenin kaç ilinde terör örgütü otobüslerden indirip insanların kimliklerini sorguluyorlardı? Hangi bölünmeden bahsediyorsunuz. 3 bin dolarlık Türkiye'mi? 10 bin 500 dolarlık Türkiye'mi bölünür? 400 bin kişinin GAP'a yatırılan 2009 sonrası yatırımlarla birlikte istihdam olunan bir Türkiye'mi bölünür?, 400 bin kişinin bütün Güney Doğu Anadolu'da iş arayan bir Türkiye'mi bölünür? Duble yollarla bütün Güney Doğu Anadolu yolarının bağlandığı bir Türkiye'mi? Bugün Diyarbakır Organize Sanayi Sitesi'nde yer bulamayan insanların çaba sarf ettikleri ve ya bugün çözüm sürecinden dolayı bir şekilde kendi köylerine dönmek için valiliklere müracaat eden bir Türkiye mi yoksa insanların köylerinden, evlerinden, yuvalarından ve sevdiği ağaçlarından ayrılan bir Türkiye mi bölünür?” ifadelerini kullandı.

"PARLEMENTER SİSTEM DE SORUNLARI ÇÖZMEDİ"

Parlamenter sistemin de aksaklıklarını ifade eden Soylu, bunun nedenlerini maddeler halinde sıraladı. Soylu, “Madem Parlamenter Sistem 1961 Anayasa'sında klasik parlamenter sistem vardı. Madem çözebiliyordu niye 1971 muhtırasının olmasını engellemedi? Niye bizim 1970 - 1980 yılları arasında bizim pırıl pırıl çocuklarımızı sağcı ve solcu diye birbirini katletmesi, aynı aileden iki evladın bir birine pusu kurmasını niye engellemedi? Madem öyle niye 114 tur bir Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlamıyor musunuz? İhsan Sabri Çağlıyangil Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı vekiliydi. Nasıl engelleyemedi? Nasıl Engelleyemedi gecelik yüzde 7 binlik faizleri? 28 Subat sürecinde bu bin yıldır bu topraklarda yaşayan insanlara biz sizin dininize, dilinize, anlayışınıza, geleneğinizi önünüzdeki bin yılı değiştiriyoruz dediği anda kimsenin sesi çıkmadan nasıl engelleyemedi? Madem parlamenter sistem o kadar güçlü bir sistemdir niye engelleyemedi?” diye konuştu.

Bölünme, irtica ve istila paranoyalarıyla milleti bir şekilde ürkütmeye, korkutmaya ve sindirmeye çalıştıklarına değinen Soylu, Başkanlık sistemini hakkında babasının kendisine verdiği tavsiyeyi katılımcılarla paylaştı. Soylu şöyle devam etti: “Başkanlık sistemini tarif ediyorum; Çok basit bir şekilde tarif ediyorum. Gerçi kendimi yormaya gerek yok. Babam bana dedi ki babam iyi bir siyasetçidir, 'Oğlum sana bir tek şey söylüyorum CHP ne derse tersi doğrudur.’” CİHAN

Soylu’ya baba tavsiyesi: CHP ne derse tersi doğrudur

Soylu’ya baba tavsiyesi: CHP ne derse tersi doğrudur

Soylu’ya baba tavsiyesi: CHP ne derse tersi doğrudur

Soylu’ya baba tavsiyesi: CHP ne derse tersi doğrudur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.