1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "SÖZÜM TEMİNATTIR"
SÖZÜM TEMİNATTIR

"SÖZÜM TEMİNATTIR"

Başbakan Davutoğlu, "Seçim öncesi ağzımdan çıkan her söz önümüzdeki 3 ay içinde yerine gelecek. Sözüm teminattır" dedi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacakları üç başlıktan birinin seçim beyannamesinde yer alan ekonomik vaatler olduğunu belirterek, "Ağzımdan çıkan her söz önümüzdeki 3 ay içinde yerine gelecektir. 3-6 aylık, 1-4 yıllık programlar çıkarıyoruz. 3 ay içinde kanuni düzenleme gerektirmeyen bütün vaatler yerine gelecek" dedi.

TRT Haber'de katıldığı bir programda soruları cevaplayan Davutoğlu, seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin hayata geçeceğine vurgu yaptı. Başbakan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE'Yİ MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ: 1 Kasım seçimlerinden sonra inşallah Türkiye'yi yeniden inşa ederken aynı özgüvenle davranacağız. Türkiye'yi kimseye muhtaç etmeyeceğiz, kimsenin ülkemizin ekonomisini, istiklalini tehdit etmesine izin vermeyeceğiz.

SÖZ TEMİNATTIR: Görevimiz beyannamede söylediğimiz bütün hususları yerine getirmek. Ağzımdan çıkan her sözü teminat olarak söylüyorum, 3 ay içinde kanuni düzenleme gerektirmeyen bütün vaatler yerine gelecek.

HERKESİ DİNLEYECEĞİZ: Herkesi dinleyerek ihtiyaçları tespit edeceğiz. En aykırı görüşleri göz önünde bulundurup, en doğru kararları almaya çalışacağız. Kutuplaştırıcı dilin ülkede egemen olmasına izin vermeyeceğiz.

SÖZ VERDİK Mİ GEREĞİNİ YAPARIZ
Öğrenci bursları 330'dan 400 liraya çıkacak. Öğrenci kardeşim hiç merak etmesin. Ben burada bir hoca olarak da söylüyorum. Söz verdik mi genç öğrencimiz bilecek ki bu devlet öyle bir devlet ki, onun başbakanı söz verdi mi gereğini yapar. Asgari ücret aynı şekilde... Hem iş dünyamızı hem de işçi memur kesimini bir araya getiren akşam yemeği yapacağım. Hepsini dinleyeceğim, hükümet programını onları dinleyerek yapacağım.

EKONOMİK REFORMLAR İLK 6 AYDA YAPILACAK
Dünya ekonomisi hızla değişirken, dünya şartları değişirken reform her günün ihtiyacıdır. 'Ben şu reformları yaptım, bitti. 13 yıldır da iktidardayız' diyemeyiz. 5 sene önceki yasa bazen eskiyebiliyor. Çünkü teknolojik imkânlar gelişiyor. Birtakım internet imkânları ve onun üzerinden doğan ticaret, biz iktidara geldiğimizde yoktu. Birçok düzenlemeyi hem siyasal hem ekonomik reformlar, bunun da ilk aşamasını ilk 6 ayda tamamlayacağız. Yargı reformu başta olmak üzere bunun bazı unsurları ilk 6 ayda bitecek. "3'üncü Köprü şu gün bitecek" diyeceğiz, bittiği zaman yanına karne gibi 'yaptık bunu, bir sonrakine geçelim' diyeceğiz. Hepsi sistematik olarak takip edilecek. Dolayısıyla kendimize ev ödevi çıkarıyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.