10 Ağustos 2026
Altın 6661.16
BIST 13779.39
Dolar 47.7159
Euro 55.1605
Sterlin 64.1911
Ankara 24°C

Sp Gaziantep İl Başkanı Simitçi: Anayasa'da Daha Kapsamlı Değişiklik Yapılmalı!

Sp Gaziantep İl Başkanı Simitçi: Anayasa'da Daha Kapsamlı Değişiklik Yapılmalı!
Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi, il divan toplantısında tüm partilere yeni bir Anayasa yapılması için çağrıda bulundu.
Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi, il divan toplantısında tüm partilere yeni bir Anayasa yapılması için çağrıda bulundu. AK Parti'nin 23 maddelik Anayasa değişikliği teklifinin toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olmadığını savunan Simitçi, "Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak düzenlemelerden uzaktır. Ancak 1982 darbe Anayasası'nın mevcut hali ile kalmasındansa bu değişikliklerin yapılması iyi sayılabilir" diye konuştu.

AK Parti'nin samimiyet sınavında olduğunu belirten Simitçi, "Diğer konularda olduğu gibi Anayasa değişikliğini yapıyormuş gibi yapıp ardından bırakmıyorlar tiyatrosunu oynayıp seçime mi gidecek, yoksa bu konuda üzerine düşeni mi yapacak? Biz Saadet Partisi olarak millet adına bunun takipçisi olacağız." dedi.

Simitçi, AK Parti iktidarının kamuoyuna açıkladığı Anayasa değişiklik paketini 'dostlar alışverişte görsün' kabilinden değerlendirerek, "Türkiye'nin ihtiyacı birkaç madde üzerinde Anayasa değişikliği değildir. Türkiye'nin yapması gereken, topyekûn bir siyasal ve hukuki reform sürecini başlatmaktır." diye şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir