18 Ağustos 2026
Altın 6767.37
BIST 14132.06
Dolar 47.9114
Euro 55.4652
Sterlin 64.6038
Ankara 15°C

Su Baskınına Uğrayan Okuldaki Öğrencileri İtfaiye Kurtardı

Su Baskınına Uğrayan Okuldaki Öğrencileri İtfaiye Kurtardı
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde bulunan Ümit Altay Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'ni su basması sonucu mahsur kalan öğrencileri itfaiye kurtardı. Alanya'nın

Alanya'nın Konaklı beldesinde bulunan Ümit Altay Otelcilik Turiz Meslek Lisesi'ni su bastı. 400 civarında öğrencinin mahsur kaldığı okulun imdadına Alanya ve Konaklı belediye itfaiye ekipleri yetişti. Birinci kata giren sel sularının sınıfların masa boyuna kadar yükseldiği belirtildi. İtfaiye araçları okula yanaşarak uzattığı merdivenlerden öğrencileri kurtardı. İtfaiye araçları aynı zamanda su tahliyesini yaptı.

Okulda bir buçuk saat mahsur kalan öğrenciler, büyük korku yaşadı. Korku dolu dakikaları anlatan dalgıç, çantaları alarak kaybolmasını önledi.

Öte yandan, Konaklı beldesi Telatiye Mahallesi'nde 25 ev, Antalya yolu üzerinde bulunan 5 otel ve 3 evi sağanak yağmur nedeniyle su bastı. Konaklı Belediye Başkanı Sadullah Sönmez, beldede çok büyük hasar yaşanmadığını belirterek, ev ve işyerindeki suların tahliye edildiğini söyledi.

Alanya girişinde de aşırı yağış nedeniyle Antalya yoluna ağaçların ve topların kapatmasıyla kısa süreliğine yolun kapandığı açıklandı. Alanya'da aşırı yağışlar devam ediyor.