17 Aralık 2025
Altın 5940.94
BIST 11305.53
Dolar 42.7241
Euro 50.1503
Sterlin 57.067
Ankara 8°C

Su Taşımak İçin Aldığı Eşeğin Taksitini Kaymakam Ödeyecek

Su Taşımak İçin Aldığı Eşeğin Taksitini Kaymakam Ödeyecek
Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde su taşımak için taksitle eşlek alan ancak taksitleri ödeyemediği için zor durumda kalan bir vatandaşa kaymakamlık sahip çıktı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde su taşımak için taksitle eşlek alan ancak taksitleri ödeyemediği için zor durumda kalan bir vatandaşa kaymakamlık sahip çıktı. Köylünün kalan 400 liralık taksitinin yanı sıra çocukların okul ihtiyacı ve evin eksikleri için toplam bin 500 lira destekte bulunuldu.

    Su sıkıntı yaşanan ve köylerin 3 kilometrelik yolu eşeklerle kat ederek su ihtiyacını karşılayan Gürmeşe köyünde Celal Dinler isimli vatandaş, bu ihtiyacını karşılama için 5 taksitle 500 liraya bir eşek satın almıştı. Birinci taksiti ödeyen ancak diğer taksitleri ödemeyen Dinler, zor durumda kalmıştı. Eşeğin eski sahibi eşeği geri almaya çalışınca Dinler, çareyi yardım istemekte bulmuştu. Olayın medyaya yansıması üzerine Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Dinler'i kabul ederek yardımda bulundu.

    Devletin, çalışma arzusu olup ancak maddi imkânsızlık dolayısıyla bir takım ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Yırık "Biz bu vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılaması için almış olduğu hayvanın taksitini ödemesi ve borçlu kalmasını için yardımda bulunduk. Eşeğin kalan 400 liralık taksitinin yanı sıra okula giden çocuklarında okul ihtiyaçlarının karşılandık.” ifadelerini kullandı.

     Celal Dinler ise ”Taksitle eşek almıştım. Taksitlerimi ödeyemiyordum. Kaymam Bey beni makamına çağırarak bin 500 lira yardımda bulundu. Allah razı olsun kendisine teşekkür ediyorum. Son anda imdadıma yetişti. Yetişmeseydi eşeği geri verecektim.” diye konuştu.
CİHAN

Su taşımak için aldığı eşeğin taksitini Kaymakam ödeyecek

Su taşımak için aldığı eşeğin taksitini Kaymakam ödeyecek

Su taşımak için aldığı eşeğin taksitini Kaymakam ödeyecek

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir