18 Aralık 2025
Altın 5992.641
BIST 11335.05
Dolar 42.7273
Euro 50.1673
Sterlin 57.2236
Ankara -1°C

Suladığı Bin Ocaklık Fındık Tarlasından 5 Ton Fındık Alıyor

Suladığı Bin Ocaklık Fındık Tarlasından 5 Ton Fındık Alıyor
Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Kabalar Köyü'nün Dereli Mahallesi'nde yaşayan 83 yaşındaki Ali Yavuz, yağmurlama sistemiyle suladığı bin ocaklık fındık tarlasından 5 ton fındık alıyor. Ali Yavuz, fındık tar

Ali Yavuz, fındık tarlasındaki ürün kalitesini yükseltmek ve daha çok verim almak için dere yatağından motor vasıtasıyla 45 metre yükseklik ve 400 metre uzaklıktaki fındık tarlasını yağmurlama sistemiyle sulayarak verimi artırdığını söyledi.

Aynı alanda daha önce petrol yakıtlı motorla sulama yaptığını ve maliyetin yüksek olduğunu belirten Yavuz, "Dere yatağından motor vasıtasıyla 45 metre yükseklik ve 400 metre uzaklıktaki fındık tarlamı yağmurlama sistemiyle sulama sistemi kurdum. Kurduğum elektrikli sistem sayesinde hem maliyeti düşürdüm hem de kaliteyi yükselttim. Yaşamını fındık üretimine adamış biri olarak bu konuda dere yatağına yakın herkesi de sulama yapmaya davet ediyorum. İş bilenin kılıç kuşananın. Ben bin ocakla fındık tarlamda sulama yaptıktan sonra 5 ton fındık alıyorum. Bu da bana yetiyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir