1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sultan Alparslan Koleji'nden Velilere Güneydoğu Gezisi
Sultan Alparslan Kolejinden Velilere Güneydoğu Gezisi

Sultan Alparslan Koleji'nden Velilere Güneydoğu Gezisi

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, öğrenci velilerini, 3 günlük gezi kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdirdi.

A+A-

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, öğrenci velilerini, 3 günlük gezi kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdirdi.

Gezi kapsamında, ilk olarak Şanlıurfa’ya geçen heyet, burada şehrin manevi simgelerinin bulunduğu yerleri ziyaret etti. Hz. Eyüp’ün çile çektiği mağara ile yıkanarak şifa bulduğu kuyuyu ziyaret etti. Hz. İbrahim (as) doğduğu mağara, dört yüzyıldır devam eden zikir meclis yeri, mancınıklar, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığında düştüğü mağara ve ateşin suya, odunun balığa dönüştüğü Balıklı Göl ziyareti ve Urfa Kalesi ziyareti ile Şanlıurfa gezisi tamamlandı.

Şanlıurfa gezisi sonrası Diyarbakır’a geçen grup, burada önce tarihi Diyarbakır Ulu Camii ve 27 sahabenin bulunduğu Hz. Süleyman Camii'ni ziyaret etti. Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun surları sayılan Diyarbakır surlarını ziyaret eden grup, daha sonra, Eğil ilçesinde bulunan Hz. Elyasa ve Hz. Zülküf peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti.

Gezinin son gününde ise Mardin’i ziyaret eden öğrenci velileri, ilk olarak Şeyh Çabuk Camii'ni ziyaret ettiler. Ardından Süryanilerin dünyaca ünlü Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi, ünlü Mardin çarşılarını gezdi. Daha sonra tarihi Mezopotamya Ovası'nı izleyen veli grubu, Kasımiye Medresesi’ni ve Kasımiye Medresesi içerisinde canlının doğumundan ahret hayatına kadar aşamasını ifade eden Eyvan çeşmesini gördü. Gezi, Gazi Köşkü'nde velilere yönelik düzenlenen meşhur sıra gecesi programıyla sona erdi. Öğrenci velileri böyle bir etkinlik düzenledikleri için Özel Sultan Alparslan Kolej Müdürü Fatih Akaslan’a ve okul yönetimine teşekkür etti.

Öğrenci velilerinden Şaban Arasan, gezinin oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Bizler Güneydoğu illerimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı bulduk. İmkânı olan vatandaşlarımızın da bu güzellikleri görmelerini tavsiye ederiz. Bu vesile ile bizlere bu imkânı veren okulumuza tekrar teşekkür ederiz." dedi.

Okul Müdürü Fatih Akaslan da sosyal ve kültürel etkinliklere her zaman ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Okulumuz kurulduğu günden itibaren öğrenci veli ilişkisini hep ön planda tutmuştur. Öğrencilerimizin başarılı olmalarını sağlayacak zeminin oluşması için bütün imkânları seferber etmiştir. Bu kapsamda okulumuz farklı etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerimizin ve velilerimizin birbirleri ile kaynaşması sağlanmıştır. Velilerimize yönelik bu geziyi düzenlememizdeki amacımız, velilerimizin bir nebze olsun yoğun iş stresinden uzaklaşması ve güzel birkaç gün geçirmelerini sağlamak istedik. Cennet vatanımızın her yerinin ayrı bir güzelliği var. Biz bu gezimizi Güneydoğu illerimize yaptık. İnşallah bir dahaki gezimizi başka bölgelerimize yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Sultan Alparslan Koleji'nden velilere Güneydoğu gezisi

Sultan Alparslan Koleji'nden velilere Güneydoğu gezisi

Sultan Alparslan Koleji'nden velilere Güneydoğu gezisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.