28 Ekim 2026
Altın 6473.55
BIST 11165.44
Dolar 49.8349
Euro 55.5444
Sterlin 66.1838
Ankara 16°C

Sunar Grup Ceo’su Hüseyin Çomu Finlandiya Fahri Konsolosu Oldu

Sunar Grup Ceo’su Hüseyin Çomu Finlandiya Fahri Konsolosu Oldu
Sunar Grup CEO’su Hüseyin Çomu, Finlandiya ile kurduğu pozitif ilişkiler çerçevesinde fahri konsolosluğa getirildi.

Sunar Grup CEO’su Hüseyin Çomu, Finlandiya ile kurduğu pozitif ilişkiler çerçevesinde fahri konsolosluğa getirildi.

Çomu, Park Zirve Tesisleri’nde gerçekleşen resmi açılış töreniyle konsolosluk beratını Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti’nin elinden aldı. Nina Vaskunlahti, fahri konsolosların sorumlu oldukları bölgenin birer diplomatik temsilcisi olduklarına vurgu yaptı. Hüseyin Çomu’ya kültürel, ticari, turizm alanlarında her zaman yardımcı olacaklarını ve Finlandiya ile Türkiye’nin karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Böyle bir görevi üstlenmekten gurur duyduğunu kaydeden Hüseyin Çomu, "Fin vatandaşlara ihtiyaç duydukları konularda gerekli yardımı sağlamak, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, eğitim ve kültür anlamında bilgi alışverişini sağlamak adına üzerime düşeni yapacağım.” dedi.

Türkiye’ye Finlandiya’dan yılda 200 bine yakın turist geldiğini vurgulayan Çomu, bu turistleri özellikle Mersin, Hatay ve özellikle Adana’da ağırlamak istediklerini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir